Hírek Makó

Makón nem vették át a Munkáspárt petícióját

Senki sem fogadta őket. Letették az asztalra.

Major Zsuzsanna – Makó

Országos Munkáspárti Akciónapot tartottak ma Magyarországon. A párt a TTIP, vagyis az USA és az EU transzatlanti kereskedelmi és befektetési partnerségéről szóló tárgyalás ellen van. Azt kérték a kormánytól, hogy jelentse ki: nem támogatja  a tárgyalások folytatását. Ezért országosan több városban is felolvasták erről szóló petíciójukat, és, ahol tudták, átadták a helyi városvezetőknek is.

img_2432

Makón ezt nem tudták megtenni. A Munkáspárt helyi szervezetének tagjai a megyei elnökkel, Szabó Jenőnével érkeztek ma délelőtt fél tizenkettőkor a polgármesteri hivatalba. Előzetesen írtak, szóltak, emaileztek a városházára, hogy szeretnék átadni a petíciót Farkas Éva Erzsébet polgármesternek, ma mégsem vette át senki tőlük. Ezért a titkárságon hagyták. Sajtót is hívtak, a makohirado.hu és a Makói Csípős, valamint  a helyi televízió érkezett meg, de nem engedték, hogy odabenn felvételeket készítsünk.

img_2434

Szabó Jenőné elmondta, Makóra Vásárhelyről érkeztek, ott még a leveleket is összesöpörték, mert hogy az utcán hangosan felolvasták minden helyszínen a petíciót, tisztelettel fogadták őket, pedig köztudottan fideszes város.

A petíció tehát a titkárságon landolt végül. Bár Czirbus Gábor alpolgármester az épületben volt, éppen egy tárgyaláson vett részt, így ő sem tudta azt személyesen átvenni.