Kék hírek Makó

Türelmetlen hozzátartozó bántalmazta a makói kórház beteghordóját

Elszabadultak az indulatok egy beteg hozzátartozói körében tavaly szeptemberben a makói kórház sürgősségi osztályán. Egyikük háromszor is meglökött egy beteghordót, egy másik beszakította az ajtót.

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a három férfival szemben, akik a makói kórházban beteghordóként dolgozó sértettre támadtak.

A vádirat szerint a három vádlott családi és baráti körben szórakozott még tavaly szeptember 15-én, melynek során ittas állapotba kerültek. Ekkor a vádlottak egyikének élettársa rosszul lett, és a rokonok, valamint a baráti társaság beszállították őt a makói kórházba.

Amiatt, hogy az ügyeletben levő orvosok és szakdolgozók nem tudták más elfoglaltságuk miatt azonnal ellátni a beteget, a vádlottak és a velük együtt levő, nagyrészt ittas személyek felháborodtak és hangoskodni kezdtek. Ekkor a sürgősségi osztályon szolgálatot teljesítő szakdolgozók a helyszínre hívták a sértettet, aki aznap műtőssegéd és beteghordói feladatokat látott el. A sértett igyekezett a zajongókat megnyugtatni, de szóváltásba keveredett a vádlottakkal. Ennek hatására a sértett a sürgősségi osztály folyosójára beengedte a beteget és az egyik hozzátartozóját, azonban a szóváltás itt is tovább folytatódott, melynek során az ellátásra szoruló hozzátartozója háromszor meglökte a sértettet, akinek ugyan  ennek következtében nem keletkezett sérülése, de egyensúlyát elvesztve a falhoz szorult. Ezzel egy időben a kint maradtak tovább kiabáltak és be akartak jutni az ambulancia bezárt ajtaján, majd egyikük nagy erővel rángatni kezdte az ajtó kilincsét, ami ennek hatására beszakadt. Az így kinyíló ajtón keresztül többen bejutottak a folyosóra, ahol a sértettel ismételten szóváltásba keveredtek, szidalmazni kezdték őt, majd egyikük a sértettet ismételten meglökte.

A sértettnek sérülése nem keletkezett, az ambulancia bezárt ajtajának kettérepedésével a kórházat 200 ezer forint kár érte, amely az eljárás során nem térült meg.

A járási ügyészség a sértettet meglökő két személyt közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével, míg az ambulancia ajtaját erőszakkal betörő férfit garázdaság vétségével és rongálás vétségével vádolja.

A vádlottak bűnösségének kérdésében a Makói Járásbíróság dönt majd – közölte az ügyészség.