Makó

Talajvíz pang a bepanaszolt makói csatornában

Alaposan megnézték a panaszra okot adó csatornát a makói városháza műszaki irodája, s a múlt heti helyszíni szemlén meg állapította, hogy nem eső-, hanem talajvíz található a Bethlen és a Kápolna utcák sarkán lévő szakaszban. Azt ígérik  kitakarítják, illetve a Katasztrófavédelem azt a nagyobb esőzések után rendszeresen ellenőrzi.

MH-Makó

Balogh Róbert tűzoltó parancsnokkal beszéltek és vele közösen tekintették meg a városháza műszaki irodája munkatársait a Guvat László által portálunknak elpanaszolt Bethlen és Kápolna utca sarki csatornaszakasz állapotát.

Guvat László szerint 2 éve változatlan a helyzet, s attól tart, hogy ha olyan esőzés lesz, mint 2010-ben volt, a csapadékvíz kilép a mederből. Olvasónk a Kápolna utca 2/a. előtt kátyúbevágásokra is panaszkodott, azzal, hogy azokról 2 éve tud a város.

A múlt hét eleji szemlét követően a városháza az ígérte, hogy a csatorna medrét kitakarítják. Megállapításuk szerint a mederben lévő víz, nem eső, hanem talajvíz, ez pedig sajnos nem folyik el, az csak elszivárogni tud. Közölték azt is, hogy ezeket a csatornarészeket frekventáltan ellenőrzi nagyobb esőzések után a Katasztrófavédelem. Ez idáig nem volt probléma velük.

A kátyúkról nem írtak semmit.