Galéria Hírek Makó Térség

Rákoson ruhát és almát is osztottak – GALÉRIA

Nagyon örültek a Makó-rákosiak a Máltai Szeretetszolgálat jóvoltából eljuttatott adománynak. Azokból a ruhákból is osztottak, amiket a Kerisek gyűjtöttek.

Major Zsuzsanna- Makó-Rákos

– Biztosan el fog fogyni az alma. Hárman vagyunk otthon. Nagyon jó ötletnek tartom az osztást, már többször segítettek rajtunk- mondta Barta Zoltán, miközben a kerékpárja csomagtartójára tette az almával teli ládát.

dsc_0157

A gyümölcsöt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói Önkéntes Csoportjának munkatársai szállították Makó-Rákosra és osztották ki. Nem csak ezt vitték. Hanem a makói HSZC Návay Lajos Szakképző Iskola diákjai által gyűjtött ruhaadományokat is. Nagy zsákokban érkezett a holmi a művelődési házba, felnőtt és gyermek méretben is. Sánta Józsefné, a szervezet munkatársa elmondta, akciójuk nem most kezdődött. Makón és a környező településeken osztanak almát és ruhákat az elkövetkezendő hetekben.

dsc_0145

Hegyes Sándor ötéves kislányának, Mercinek ezt a hercegnőmintás, rózsaszín felsőt találta. Nagyon megörült neki, mert szeretik ezt a mesét.  – Nagy segítség ez, az egész falunak sokat jelent – foglalta szavakba mondandóját hálásan.

dsc_0142

Mészáros Sándorné, a helyi művelődési ház vezetője elmondta: az itt élők 75 százaléka 70 év fölött van, és sok a nagycsaládos. – Nem is tudom mi lenne velük, ha nem segítenének. Nagyon jó dolog, hogy van, aki erre a csöpp falura is figyel és vigyáz ránk. Úgy érzem, nem vagyunk egyedül – nyilatkozta. Ő maga egyébként abban is segít, hogy kiviszi  a nehezen elérhető tanyákra az almákat.

GALÉRIA:

navigate_before
navigate_next