Makó Sport Színes

Kiosztották a roncsderbis bajnoki díjakat

Szombat este egy bankett keretén belül vehették át a serlegeiket az országos gyorsasági roncsderbis díjazottai. A bajnokok célja, hogy a 2017-es évadban megvédjék a megszerzett címüket.

Gajáta Fanni – Makó

Mint minden évben, idén is egy bankett keretén belül osztották ki az idei év országos gyorsasági roncsderbis bajnokok kupáit. A díjátadón minden díjazott hatalmas üdvrivalgás kapott, nem számított, ki hányadik helyen végzett. Mint ahogy a roncsderbi kedvelői megszokhatták, az évzáró ünnepségen is családias hangulat uralkodott – ez nem meglepő, ugyanis sokszor egy családból többen is versenyzői babérokra törnek. Ilyen például a kiszombori Baranyi testvérek, akik közel 6 éve állandó résztvevői a futamoknak.

dsc_5936

– Először én építettem autót, majd csatlakozott hozzám István és Attila is, a testvéreim. Én hatodik éve versenyzek, Pista ötödik éve és Attila is ugyanekkor épített egy autót – mesélte Baranyi Sándor versenyző és az est szervezője. Az utánpótlásról sem szabad megfeledkezni, ugyanis a gyermekeik is versenyeznek. – Mindhármunknak van egy fia és a terepgokartban indultak. Attila fia 3., az én fiam 4. és Pista gyermeke pedig 5. lett. Van rá esély, hogy folytatják majd a roncsderbizést.

Idén meglepetésemberként bajnokságot nyert az apátfalvi Gabnai Győző. Az Audi A4 Quattroval induló versenyző év eleji céljai közt szerepelt a dobogó az I. géposztályban. Elmondása szerint azért meglepő az bajnoki címe, ugyanis kevés pénzből épített magának autót, s mindössze 210 lóerős gépet vezetett.

dsc_6039

– Annak örülök, hogy ezzel a viszonylag gyenge autóval bajnoki címet tudtam elérni, így hátha tudok másokat is inspirálni másokat is arra, hogy elinduljanak a roncsderbiben – fogalmazott az apátfalvi versenyző. – Idáig mindig az volt, hogy nagy költségvetésű autók nyertek. Igazából fillérekből tudtam bajnokságot nyerni. Remélem, többen kedvet kapnak ehhez a technikai sporthoz.

A gyerekek közt is hatalmas verseny alakult ki. A kunszentmártoni Kurucz Dániel már évek óta terepgokartozik. A versenyzés mellett kosárlabdázik és focizik is.

Dániel és Wenner-Várkonyi Attila, Kunszentmárton polgármesterével.
Dániel és Wenner-Várkonyi Attila, Kunszentmárton polgármesterével.

– Apa is ment és akkor nagyon megtetszett. Sok sikerem volt már, tavaly és idén is megnyertem ezt a kategóriát – mondta az ifjú versenyző, hiszen mindössze 11 éves. – Szeretnék majd szerelő futamokon is indulni. Apukám, apukám testvére és nagypapám is segít a szerelésben.

Ebben az évben a legjobb versenyhelyszíne Kunszentmárton lett a szavazók szerint, így a polgármester vehette át az elismerést.

Galériánk:

I. helyezett Molnár Tibor, II. helyezett Baranyi Sándor és III. helyezett Csorba Zsolt.
I. helyezett id. Gombai Zoltán, II. helyezett Péter Zoltán és III. helyezett Fodor Martin.
I. helyezett Gabnai Győző, II. helyezett Szűcs István és III. helyezett Tisza Péter.
Szuperfutam I. helyezettje Molnár Tibor.
I. helyezett Kurucz Dániel, II. helyezett Vörös Martin és III. helyezett ifjabb Baranyi Attila.
navigate_before
navigate_next