Makó

Izgalmas őszre készül a Szirbik Miklós Egyesület

Pécskai utazással, rövid előadásokkal, a labdarúgás napjára és mobiltelefonos appkilációval is készül novemberben a makói Szirbik Miklós Egyesület. Főképünkön: az egyesület Pulitzer József halálának 105. évfordulóján. Fotó: Halász Tamás.

MH

Mozgalmas hónapnak néz elébe a makói Szirbik Miklós Egyesület. Szombaton Pécskára utaznak, ahol megkoszorúzzák Klebelsberg Kunó szobrát. Forgó Géza, az egyesület elnöke elmondta, azért is fontos nekik az egykori magyar oktatásügyi miniszter, ugyanis neki köszönhetően több iskola is alakult a városban.

dsc_4737
Könyvbemutatót is szervezett múlt hónapban az egyesület.

November 17-én két előadást is megtekintetnek az érdeklődők: a makói hagymáról és annak gyógyhatásairól Vukov Anikó tart egy rövid bemutatót, majd utána Medgyesi Konstantin ismereti Makót az 1944 és 1948 közötti történetéről. Ez azért is ígérkezik egy érdekes előadásnak, ugyanis a korabeli sajtón keresztül teszi ezt.

November 25-én a Labdarúgás napjáról is megemlékezik az egyesület. A program még szervezés alatt áll, azonban szeretnék, ha egy helyi ismert focista is tartana egy rövid előadást. Emellett egy érdekes mobiltelefonos applikáció is elkészítés alatt áll. Ezzel a mobilos programmal a helyi helytörténelmet és híres makói személyeket ismerhetnek meg, akik letöltik.