Sport Térség

Földeáki lány sikere a Taekwon-do Világkupán

Nemrég, rekordszámú részvétellel rendezték meg Budapesten az ITF Taekwon-do Világkupát, amelyen a korábban már bemutatott földeáki Kovács Laura Fanni bronz, csapata pedig ezüstérmet szerzett. A képen Fanni, Máté Zoltán mesterrel.

Oláh Nóra – Földeák

Budapesten a Syma Sport- és Rendezvényközpont adott otthont a 6. ITF Taekwon-do Világkupának. Az öt napon át, 12 páston zajló idei versenyre 56 országból mintegy 1846 sportoló érkezett a megmérettetésre. (Ez az impozáns adat valóban túlnőtt a 2012-es brightoni Világkupa 1557 fős csúcstartó létszámán…)

fanni-csapat-ezusterem

Annál nagyobb dicsőségnek számít, hogy egy Földeákon élő, 12 éves diáklány, Kovács Laura Fanni dobogós helyezést ért el ezen a színvonalas nemzetközi rendezvényen. A Hódmezővásárhelyi ITF Taekwon-Do Klub színeiben versenyző Fanniról már korábbi sportsikerei apropóján is írtunk; ezúttal kategóriájának (egyéni serdülő lány küzdelem, -38 kg-os) bronzérmével tért haza. Társaival együtt is rendkívül eredményesnek bizonyult, serdülő lány színes öves csapatküzdelemben a második helyezést érték el.

fanni-a-magyar-gyermek-lany-csapat

A magyar gyermek lánycsapattal.

Az iskolában a jelesek gyűjtögetésével, iskolán kívül pedig zenével, képzőművészettel foglalkozó Fanninak még más sportágak művelésére is marad ideje és energiája. Nemrég tett sikeres vizsgát a küzdősportot és az aerobikot ötvöző Nippon Zengo-ból, így kiérdemelte az ezzel járó barna pólót és a Zengo Team tagságot.