Térség

522 csirkét osztottak szét Apátfalván

261-en részesültek különféle adományokban Apátfalván: összesen 522 csirkét és negyven ládányi almát osztottak szét a faluban. Emellett burgonyát is kaptak a közfoglalkoztatottak, akik részt vettek Startmunka Mintaprogramban.

Gajáta Fanni – Apátfalva

Már korábban is beszámoltunk arról, hogy Apátfalván a Startmunka Mintaprogramnak köszönhetően állattartásba kezdett. Így sertéseket, juhokat és baromfikat is neveltek egy tanyán. Augusztusban saját nevelésű kakasokat adományozott a gyermekvédelmi támogatásban részesülőknek és közfoglalkoztatottaknak az önkormányzat. Csütörtökön pedig 522 csirkét, 785 kilogramm burgonyát és közel 500 kilogramm almát osztottak szét a rászorulók között. Utóbbit a Magyar Máltai Szeretetszolgálat makói csoportjától kapta a helyi önkormányzat.

dsc_5778

Szekeres Ferenc polgármestertől megtudtuk, hogy 261-en kaptak két-két csirkét és két kiló almát, így 45 hátrányos helyzetű, 24  gyermekjótéti szolgálat által gondozásban lévő személy és 35 olyan helybéli, aki a helyi szociális alapszolgáltatási központ ellátásában részesül, illetve klubtag. Azok a közfoglalkoztatottak, akik részt vesznek a zöldségek és az állatok nevelésében, is kaptak az adományból: így 157-en vehettek át személyenként 2 csirkét és 5 kiló burgonyát, . Az önkormányzatnak fontos, hogy a rászoruló családoknak segítsen, így a közeljövőben is várhatóak még adományosztások.

dsc_5768

– Nyáron is nagy sikere volt a kakasok osztásának, s mivel a baromfiállományunk nőtt, így tudtuk bővíteni az adományban részesülök létszámát. Még év végére tervezzük a sertésállományunkból egy nagyobb adagot szétosztani, körülbelül 25 darab, 150 kilogrammos jószágot vágunk le a helyi vágóhídon. Terveink szerint húst, hurkát, kolbászt és étolajat szeretnénk szétosztani – fogalmazott a polgármester, s hozzátette, bővíteni szeretnék az adományban részesülők létszámát.

dsc_5757

Takácsné Bálint Erzsébet is részesült a két csirkében. Az asszony elmondta, feldolgozás után finom ételek fognak készülni a jószágokból.

– Leves mindenféleképpen főni fog belőle, illetve sütnivalónak is jó lesz. Én a combját szeretem a legjobban – árulta el az asszony. – Ez körülbelül négy alkalomra való étel lesz belőlük.