Makó Térség

280 láda magyar almát adományoznak a térségben

Mintegy 3900 kilogrammnyi magyar almát oszt szét Makó és térségében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat makói csoportja. Az adományban kiszombori, apátfalvi, magyarcsanádi és csanádpalotai családok részesülnek.

Gajáta Fanni – Makó

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően 280 doboznyi almát nyert a Magyar Máltai Szeretetszolgálat makói csoportja, amelyet makói, kiszombori, apátfalvi, magyarcsanádi és csanádpalotai családok közt. Makón 110 darab, 14 kilós dobozt, Kiszomboron, Magyarcsanádon és Apátfalván 40-40-40 doboznyi magyar almát osztanak szét.

dsc_5721

– Az orosz embargó miatt sajnos a magyar jó minőségű gyümölcs a termelők nyakán maradt, ezért szeretnék, ha nem mennem pocsékba, hanem a rászorulók részére kiosztásra kerülne. Így sokan egészséges gyümölcsöt ehetnek – fogalmazott Kómár Mátyás, a szeretetszolgálat helyi csoportjának a vezetője.

A négy településsel jó kapcsolatot ápol a Máltai: Apátfalvával egy, Magyarcsanáddal pedig két éve dolgoznak össze. Utóbbi településre idén mintegy 600 konyhakerti növénypalánta került. Csanádpalotán és Kiszomboron is többször adományoztak már.

– Úgy gondolom, hogy azok a családok, akik ezeket az almákat kapják, nagy örömmel fogják fogadni – mondta Farkas János, Magyarcsanád polgármestere. Hozzátette, október és november is az adakozásról szól, ugyanis előző hónapban a református szeretetszolgálattól kaptak 60 láda almát, amelyet a nagycsaládosok között osztottak szét. – Ezt a 40 doboznyi gyümölcsöt főleg az idősebb korosztálynak szántuk.

dsc_5734

A polgármester elmondta, a községben az elmúlt 2 évben helyeztek nagy hangsúlyt az adományozásra: a község első embere szerint akár minden héten lehetne adakozni, ugyanis sok olyan család él Magyarcsanádon, akiknek minden segítség sokat jelent a mindennapokban.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat makói csoportja az év vége fele sem tétlenkedik: ebben a hónapban jótékonysági teadélutánt szerveznek, illetve decemberben ismét lesz az „Adni öröm!” projekt.