Makó Színes Térség

Anna képzeletét elragadta a csendélet

Kurusa Anna, a makói József Attila Gimnázium tanulója kiemelkedő teljesítményt nyújtott a hódmezővásárhelyi XIV. Diákok Őszi Tárlatán, ezért a középiskolás kategória díjazottja lett.

Albert Barbara – Makó

A „Csendélet – a tárgyak szimbolikus világa” pályázat Kurusa Anna fantáziáját is elragadta és temperával festett egy képet, melyet a hódmezővásárhelyi XIV. Diákok Őszi Tárlatán tekinthettek meg az érdeklődők.

– A pályamunka fő témája a csendélet volt, bármilyen technikát alkalmazhattunk. Középiskolás kategóriában indultam és realista ábrázolásmódot alkalmaztam. Örülök, hogy díjazásban részesülhettem –  mondta Anna.

kep

A makói lány már sok rajzversenyen vett részt és mindig szép eredményeket ért el. Kedvenc tantárgya a rajz, ezért szakköre is jár, sőt a későbbiekben szívesen foglalkozna művészettel.

– Köszönöm a felkészítést és a támogatást Kocsisné Maráczi Margit tanárnőnek. A rajzórákon több stílusirányzattal megismerkedünk, de jelenleg a realizmus a kedvencem. Legszívesebben temperával és ceruzával alkotok – árulta el a fiatal tehetség.