Térség

Hősökre emlékeztek Apátfalván

Apátfalván már hagyománynak számít, hogy Mindenszentek napján megemlékeznek a hősi halottakra. Ez ma sem volt másképpen: az aradi vértanúkra, az I. és II. világháborúban elesettekre, illetve a magyar és szovjet katonák sírjai előtt rótták le a tiszteletüket a megemlékezők.

Gajáta Fanni – Apátfalva

A hagyományokhoz híven a hősi halottakra emlékeztek meg Apátfalván. Az apátfalvi önkormányzat és a lakosok először a 13 aradi vértanúra, majd az I. világháborúban elesett katonák emlékhelyén helyeztek el virágokat és koszorúkat.

navigate_before
navigate_next

Ezt követően a II. világháború hőseinek emlékére mondott beszédet Langó Imre települési képviselő. Kiemelte, Mindenszentek napján nem csak a háborúban elesettekre kell megemlékezni, hanem az ártatlanokra is. Hozzátette: minden nemzet fiáért égjen egy gyertya, akik az életüket adták.

navigate_before
navigate_next

– Mindenki, akit hívott a haza és életét áldozta, az én hősi halottam is – mondta a települési képviselő a beszédében. A megemlékezés után a II. világháborús emlékműnél is elhelyezték a koszorúkat, illetve a gyertyákat. Ezt követően a magyar és szovjet katonák sírhelyeihez vonultak, ahol leróhatták a tiszteletüket az elesettek előtt.

navigate_before
navigate_next