Galéria Makó

A hősökön is égtek a gyertyák

Kora délután a Római katolikus temetőben, késő délután pedig az Újvárosi református temetőben jártunk.  Mindkét helyszínen nagyon sokan voltak. Idén szép számmal égtek a gyertyák a hősi sírokon is.

Gajáta Fanni – Makó

Szentmisére is beülhettek azok, akik délután a Római katolikus temetőben jártak: Pálfai Zoltán plébános szavait hallgathatták a megemlékezők, s a templom előtti hangosításnak köszönhetően azok sem maradtak le a miséről, akik nem fértek be.

dsc_5586

Mint minden évben, idén is sokan gyújtottak gyertyát az Elhagyott Anyákért és Apákért emlékhelyeken. Sokan rótták le tiszteletüket is a világháborús hősök előtt. Ott jártunkkor találkozunk Szabó Sámuellel, aki mint elmondta: minden évben kijárnak a feleségével, hogy virágot hozzanak és mécsest gyújtsanak.

dsc_5577

– Ennél a Hősi halottakért emlékműnél nagyapámra emlékszek meg, aki 1916 februárjában küldött utoljára levelet a szibériai Novoszibirszkből. Utolsó levelét onnan kapta tőle nagyanyám, amelyet a mai napig őrzök – árult el Sámuel. A magyarul kezdődő, de németül befejezett levél apáról fiúról szállt.

navigate_before
navigate_next

Késő délután az Újvárosi református temetőben jártunk. Ott is rengeteg gyertya égett a sírokon. A Sarkadi család pedig 64 mécsest helyeztek el a hősökön.