Hírek

Beindultak a szülők a védőoltással

Míg az összesen 369 – 2013. január 1. és 2014. augusztus 31. között született – makói gyerek közül július végéig csupán 84-et oltottak be bárányhimlő ellen, addig az öt gyermekorvos szeptemberre már 210 vakcinát igényelt.

Korom András – Makó

Míg július végéig a 369 makói 3 év alatti kisgyerek közül csak 84 szülei igényelte a városról az ingyenes bárányhimlő elleni védőoltást. Addig októberre már 210-re készültek fel a gyermek háziorvosok. Úgy látszik, a szülők ráébredtek a két szuri mentesíti a gyermekeiket két hét viszketős kínszenvedéstől.

A gyermekek oltása folyamatosan zajlik, azok a szülők akiknek a gyermeke 2013. 01. 01. és 2014. 08. 31. között született még mindig leadhatják igényüket a gyermekek háziorvosainál, és az önkormányzatnál beszerezhető igénylőlapon.

Mint arról korábban beszámoltunk, az egyenként 20 ezer forintba kerülő vakcina (és két adag kell egy gyereknek) teljes költségét a makói önkormányzat állja, azaz a szülőknek egy fillérükbe sem került, s az oltások beadásáért sem kérnek pénzt a gyermekorvosok.

Az önkormányzat a makói adófizetők által befizetett összegből 6 milliót különített el erre a célra.