Makó Sport Térség

Kikapott a Pick Szegedtől a Makó KC

A Makó KC férfi kézilabdásai 28-32-re vereséget szenvedtek a Pick Szeged II-től a városi sportcsarnokban.

Albert Barbara – Makó

A mérkőzés elég kiegyenlítetten kezdődött, a két csapat közt szinte végig egy-két gólos különbség volt. A 27. percben még 12-11-re vezettek a Maros-mentiek, sőt az ellenfél lövései egymás után a kapufán pattantak meg. A rivális viszont nem hagyta magát, kiegyenlített majd két találattal elhúzott. A hazaiak az első félidő végén a támadások befejezéseit kicsit elkapkodták, így 13-15-ös eredménnyel mehettek a szünetre.

dsc03866

A második játékrész eleje a szegedieknek kedvezett, a 3. percben 13-18-ra vezettek, a helyiek több helyzetet pontatlanul fejeztek be. A 6. percben a makóiak 16-19-re megközelítették a vendégeket. Az ellenfél egy-egy hibáját a Maros-mentiek kihasználták és a 14. percben 21-23-ra alakították az eredményt. A 20. percben, azonban a Pick II négy találatra növelte előnyét. Ezt követően a hazaiak előtt adódtak lehetőségek, de nem használták ki azokat. A találkozó 28-32-re végződött a vendégcsapat javára.

dsc03869

– A meccsen nem úgy dolgoztunk, mint Újkígyóson és ez a kapott gólok számában megmutatkozott. Nem szoktunk 32 találatot kapni még a nagy csapatok ellen sem, így nem lehet nyerni. Saját magunkat vertük meg, lassan, sok hibával kézilabdáztunk, mely felelőtlen lövésekkel is párosult. A szegedi együttes rászolgált a győzelemre, fegyelmezetten és jobban játszott – értékelte a mérkőzést Gera Norbert, a Makó KC vezetőedzője.