Makó Színes

Pókok a pókiszony ellen

Németh Józsefnek igazán különleges a hobbija: a budapesti férfi az ízeltlábúakat gyűjti. Első tarantuláját 1990-ben szerezte be, hogy a pókiszonyát leküzdje. A gyűjteményéből közel 30-at hozott el a városi sportcsarnokba.

Gajáta Fanni – Makó

Sokak küzdenek arachnofóbiában, vagyis pókiszonyban. Németh József is tartott a nyolclábú állatoktól, ezért is szerzett be egy tarantulát 1990-ben, később pedig egy császár skorpióval bővült a gyűjteménye. Bár közel 26 éve foglalkozik az ízeltlábúakkal, megfogni csak kényszerből szokta, ha éppen muszáj.

dsc_5304

– Bár régóta foglalkozok ilyen állatokat, természetfilmekből mindig tanulhatunk valami újdonságot a tartásukkal kapcsolatban, mint például milyen hőmérsékletet, páratartalmat szeretnek – fogalmazott a kiállítás kitalálója, József. Hozzátette, szaporítani nem szeretné a pókjait, ugyanis elég macerás folyamat. – Egy tányérméretű madárpókot direkt eledelállatokkal etetjük, mint például tücskökkel vagy csontkukacokkal.

dsc_5314

A kiállításon nem csak élő állatokat, hanem preparációkat is megtekinthettek az érdeklődők. Bár a szülők, nagyszülők kicsit félve nézték a pókféléket és skorpiókat, a gyerekek nagy élvezettel figyelték őket.

dsc_5318

– A kis unokámnak nagyon megtetszettek a madárpókok, azonban nem tudom, mit szólna a lányom, ha egy ilyen kis szörnyeteggel térnénk haza – mondta nevetve Juhász Mihályné. Hozzátette, ő inkább egy preparált óriás pillangót fogadna el. – Én jobban szeretem a cicákat, macskákat.