Színes Térség

Boszorkányok kézműveskedtek Földeákon

Halloween partira gyülekeztek a földeáki kisiskolások a község művelődési házában, ahol többek között alkotótevékenységgel és rajzfilmnézéssel köszönthették az őszi szünet közeledtét.

Oláh Nóra – Földeák

A Földeáki Művelődési Ház és Könyvtár, Teleház kreatív fiatal munkatársai a nálunk is népszerűvé vált angolszász ünnep jegyében várták a gyerekeket pénteken délután. Már a díszletek is a Halloweent idézték: az épület minden sarkában mívesen kifaragott jókora töklámpások vigyorogtak a betérőkre, a maradék felületeket papírdenevérek és pókok népesítették be.

Valószínűleg sosem volt még itt a községben ekkora az egy négyzetméterre jutó boszorkányok aránya! Nemcsak „civil” kisdiákok vettek ugyanis részt az ősz vidám arcát mutató bulin, hanem mindenféle szörnyalakok is. Az alkalomra előkerültek a különböző jelmezek, kellékek és arcfestékek, hogy percek alatt boszivá vagy zombivá tegyék a gazdájukat. Olyannyira, hogy némelyiküket alig lehetett felismerni.

A kísértő figurák persze szívesen pózoltak a fényképezőgép előtt. A vörös parókás Meleg Mia készségesen modellt állt egy-egy Halloween-tök társaságában, Sipos Fruzsi is sietett az átöltözéssel, hogy seprűt ragadva, társait riogatva, le ne maradjon a fotózásról. Szabó Zsóka nemcsak csillámos jelmezét, de stílusos sminkjét is megmutatta a kamerának. Beraczka Csongi saját gyártású álarccal járult hozzá a hangulathoz, szólóban, vagy a csoportképpé összeálló zombitársaság tagjaként.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

A kézműves asztaloknál ez alatt sorra készültek a kézműves remekek, amelyek – aligha meglepő módon – az ünnep elmaradhatatlan szimbólumait ábrázolták, különféle technikákkal: pókok hálóval vagy anélkül, denevérek sík alakban vagy 3D-ben, fekete macskák és narancsszínű tökfigurák. Sokan minden asztalnál „végigvitték a gyártósort”, a negyedikes Csányi Dávid kezében alig fértek el a művei.

Hosszú sor várakozott a csillámtetoválásra, hiszen mindenki szeretett volna valami alkalomhoz illő emléket kapni. A taekwondo-bajnok Kovács Fanni sietett tehermentesíteni az anyukáját az asztalnál, és ő is felvállalta néhány társa „kidíszítését”.

A szorgos munka éhséget és szomjúságot generált a résztvevőkben, így jólesett a zsíros kenyér, a frissen sült tök és a tea. A benti tükrös teremben pedig filmvetítésen lehetett pihentetni az esetlegesen túlhajtott kreativitást…

Lassan bealkonyodott, és még meg kellett találni az udvaron elrejtőzött kísérteteket. Az éles szemű gyerekcsapatnak természetesen ez sem okozott gondot, és hamarosan összeszedték a több mint húsz, gondosan elbújtatott papírszellemet – jogosan járt érte a cukor-jutalom.