Már hagyománynak számít a makói József Attila Gimnáziumban, hogy az intézmény csatakozik az Olvasás Éjszakája rendezvénysorozathoz. Mint az eddigi években, idén is több mint 150 diák vett részt a programon.

Gajáta Fanni – Makó

Nagyon népszerű a József Attila Gimnáziumban az Olvasás Éjszakája rendezvény: évről évre 150-200 diák vesz részt rajta. A program különlegessége abban rejlik, hogy a gyerekek a hét utolsó napján is szívesen bent maradnak az iskolájukban záróra után is. Idén 157 diák jelentkezett, hogy a különböző állomásokon összemérjék tudásukat irodalmi, művészeti és kulturális feladatokban.

Az elbaltázott Freddie Mercury és Michael Jackson tetkók sem fogtak ki a lányokon.
Az elbaltázott Freddie Mercury és Michael Jackson tetkók sem fogtak ki a lányokon.

– Az egyik legnépszerűbb feladatunk az iskolában kitalált akadályverseny, amelynek az a lényege, hogy különböző fejtörőkkel juthatnak el egyik állomásból a másikra, ahol újabb feladványokat kell megoldaniuk – mondta Huszár Szabolcs igazgatóhelyettes. A pedagógus évek óta az intézmény pincéjét választja állomásának, ahol egy vicces feladattal várta a diákokat: elrontott képekből, tetoválásokból kellett kitalálni, ki lehet valójában rajta. – Ez a pokol bugyra, hol lehetőségem van arra, hogy egy kicsit megijesszem őket, illetve olyan részre tudom kalauzolni a diákokat, ahol még talán sosem jártak az iskolában. Itt talán a mókázási faktor nagyobb a többi helyszínhez képest.

dsc_5292

A feladatok megoldása mellett az olvasáson is nagy a hangsúly: az akadályversenyt követően a pihenőszobákban kedvenc könyveiket bújhatták a tanulók, amelyeket utána be is mutathattak egymásnak vagy különleges naplót készítettek. Molnár Bettinának nem okoz gondot egy kötelező olvasmány sem, ugyanis nagyon szeret olvasni.

– Havonta egy könyvet elolvasok, vagy akár többet is. Kedvenc írom Rick Riordan, mivel olyan ifjúsági könyveket ír, amelyek megragadják az érdeklődésemet görög mitológiával kapcsolatban. Utoljára angolul olvastam tőle, a magyar címe az lehetne, hogy Apollo megpróbáltatásai – mondta a lány.

Galériánk:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest