Paraszint, tök- és narancsfaragás, Dead KIKMan, s megannyi cukorka: így lehet címszavakkal leírni a Kiszombori Ifjúsági Központ által szervezett Halloween bulit. Nagyon sok gyerkőc választotta péntek délután ezt a programot a suli levezetéseként.

Gajáta Fanni – Kiszombor

Második alkalommal szervezte meg a Kiszombori Ifjúsági Központ a halloweeni bulit a nagyközségben. Idén egy új helyszínen mutatkozott be az ijesztő délután, ugyanis az áprilisban átadott KIK Székházban várták a fiatalságot a KIK tagjai.

dsc_5252

A szokásos halloweeni tök- és narancsfaragás egy újdonságban jelent meg, amelyet a KIKesek különböző ijesztgetős házak és szobák mintájából találtak ki: ez a paraszint volt, ahonnan csak úgy lehetett kijutni, ha különböző feladatokat oldottak meg. Ekkor találkozhattak a résztvevők Dead KIKMan-nel, aki a KIK kabalájának halloweeni verziója.

– A paraszintek megoldása után mindenki kap egy matricát, amivel a temetőbe lehet kijutni és ott a cukorkakeresésen vehetnek részt. Egy menetlevél felmutatásával indulhat a keresés – fogalmazott Hegedűs Sándor, a Kiszombori Ifjúsági Központ szakmai vezetője.  – A temető és a cukorkakeresés már tavaly is volt, amelyek nagy sikert aratott. Ezért gondoltuk, hogy idén is lesz, csak most tétje van.

Galériánk:

A KIKesek nem csak a székházat dekorálták ki, hanem magukat is. Ezt Csóti Beatrixnak köszönhetik, aki közös megegyezések alapján dolgozott. Ő maga például halott babának öltözött, de volt rémisztő bohóc és mikulás is.

– Nagyon szeretem a Halloweent és a hangulatát. Nagyon örülök, hogy ez a szokást átvettük az amerikaitól, mivel látom a gyerekek arcán, hogy boldogok. Szeretik a tökfaragást, azt, hogy beöltözünk és a riogatást is – mondta Beatrix.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest