Makó Színes

Nem telefonbetyár, tényleg a polgármester hívogat

Tényleg Farkas Éva Erzsébet előre felvett hangja invitálja a Návay-szobor pénteki avatójára a makóiakat, nem telefonbetyár.

Korom András – Makó

Az eddigi választási kampányok alatt, illetve a legutóbbi népszavazás előtt is hívta már telefonon Orbán Viktor, Lázár János és Gyurcsány Ferenc is a makóiakat és a környékben élőket is telefonon, hogy a választásokon való részvételre, vagy az épp annak ellenkezdőjére buzdítsa őket egy előre felvett üzenetben.

Most Farkas Éva Erzsébet élt ezzel a módszerrel. Makó polgármestere a péntek 10 órakor kezdődő Návay-szoboravatóra invitálja a makóiakat, többek közt azzal, hogy régi adósságát törleszti a szoborral a város. A mobiltelefonokon a hívás alatt a 30-999-444-es telefonszám jelenik meg, ez egyébként egy titkos szám, ráadásul aki visszahívja, folyamatosan foglalt jelzést kap.

Az ilyen szolgáltatásokat végző cégek egyénként hívásonként 2-4 fillértől 2 forint 10 fillér közötti összegeket kérnek a megrendelőtől, azaz ha mind a 24 ezer makóit is felhívná, annak a költsége sem volna jelentős.