Makó

A szegényeknek gyűlnek a ruhák a Návayban

A Szegénység Elleni Küzdelem Világnapja alkalmából kétnapos ruhagyűjtési akcióba kezdett a Návay Lajos Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégium, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen.

Gajáta Fanni – Makó

2010 óta számít kiemelt eseménynek a Szegénység Elleni Küzdelem Világnapja a Návay suliban. 6 évvel ezelőtt az intézmény diákjai kezdeményezték a gyűjtést, azóta már ez hagyománnyá vált. Az első adománygyűjtést az akkori diákönkormányzat szervezete meg. Tavaly tartós élelmiszert is gyűjtöttek, idén pedig a ruhákat várják.

dsc_5168

– Nagyon fontosnak tartom, hogy életbe tartsuk azt az örökséget, amelyet az akkori tanulók elindítottak, hiszen egyrészt segítünk, másrészt értéket is közvetítünk a diákjaink számára – fogalmazott Rácz Bálint pedagógus és a DÖK segítő tanára.

A kétnapos ruhagyűjtésnek a partnere a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A pedagógus elmondta, Kómár Mátyással vették fel a kapcsolatot, aki szívesen elfogadta a felkérést. A makói csoportja az adományok szétosztásában segítkezik.

dsc_5175

Riczó Dominiknek fontos, hogy segíteni tudjon másokon is, erre buzdítja a családját és a barátait is. A 17 éves fiú rendszeresen kiveszi a rész a diákönkormányzat munkájában.

– Ha jól emlékszem, tavaly legalább 10-15 zsáknyi ruha összegyűlt, illetve konzervek és tartós élelmiszerek is voltak. Most viszont csak ruhákat gyűjtünk – mondta a tanuló.

A szervezők csütörtökön 17 óráig, illetve pénteken 13-17 óráig várják a ruhaadományokat az intézmény régi bejáratánál (a Posta utca felől).