Makó Sport Térség

Makó FC – Videoton 1-6 – galériával

Az M-Foci Kft. 6-1-es vereséget szenvedett a Videoton ellen hazai szurkolók előtt a Magyar Kupában.  A makóiak játékát dicsérte az ellenfél edzője.

Albert Barbara – Makó

A Videoton FC 6-1-re legyőzte az M-Foci Kft.-t az Erdei Ferenc téri sportpályán a Magyar Kupa hetedik fordulójában.

– A játékosok megpróbálják a tőlük telhető legjobb focit nyújtani a mai meccsen is. Fontos számunkra a kupa, szeretnénk a magasba emelni a serleget. Az ellenfél szerintem igyekszik 100 százalékosan teljesíteni, tehát egy jó meccset várok – számolt be a mérkőzés előtt Henning Berg, a Videoton FC vezetőedzője.

dsc03537

A vendégek jól kezdték a meccset már az 5. percben megszerezték a vezetést Feczesin Róbert révén. A Videoton egymás után dolgozta ki a helyzeteket és a csapat a 13. percben tovább növelte előnyét Bódi Ádám góljával. A makóiak nem adták fel a mérkőzést és a 26. percben egy szép támadást követően Széll Kristóf betalált a kapuba. Az első félidő vége fele hazaiak egy kicsit elfáradtak és a 37. percben Feczesin Róbert ismét a hálóba juttatta a labdát. A Videoton mindenképpen igyekezett eldönteni a szünetig a találkozót és a 42. percben Kovács István gólt rúgott. Az együttesek 4-1-es eredménnyel mehettek az öltözőbe.

dsc03757

– Nagy élmény volt játszani, ritkán adódik ilyen lehetőség. Jól éreztem magam a kapuban, de a hat gólt soknak érzem. Az elején túl gyorsan bekaptuk az első találatot, így könnyebb volt a riválisnak. Az első játékrészben érezték a fiúk, hogy nagyon elfáradtak, egy-két védéssel segítettem a csapatomat, de ezt a hat gólt nem tudtuk elkerülni. Az edzőnk kérte, hogy nyugodtan focizzunk, de nem jött össze – mesélte Garamvölgyi Csaba, a Maros-mentiek hálóőre.

dsc03687

A második játékrész sem okozott meglepetést, az 57. percben Bévárdi Zsombor megszerezte a vendégcsapat ötödik találatát. A helyiek hősiesen helytálltak, sőt próbálkoztak kidolgozni egy-egy lehetőséget, de sajnos már nem tudtak szépíteni. A 63. percben Pölöskei Zsolt eldöntötte a mérkőzést.

dsc03692

– Hatalmas dolog, hogy eljutottunk idáig, egy nagy múltú csapattal focizhattunk. A Videoton rendkívül sportszerűen és korrekten állt a mérkőzéshez, nem kezeltek le bennünket, de sajnos beigazolódott a papírforma. Arra kértem a fiúkat, minél bátrabban és felszabadultabban élvezzék a játékot, hiszen sokuknak életük meccséről beszélünk. Talán bátrabb futball esetén, akár szorosabb eredmény is születhetett volna, de megérdemelten jutott tovább a Videoton. Nagyon szép gólt rúgtunk, sőt akadtak helyzetek. Túl fiatal, rutintalan a keretünk, az NB I-ben sokkal gyorsabbak, ügyesebbek, dinamikusabbak. Úgy gondolom, a fiúk mindent megtettek ezen a találkozón – értékelte a meccset Méhes Tibor, az M-Foci Kft. vezetőedzője.

A Videoton FC győzelmével a legjobb 32 csapat közé jutott a Magyar Kupában és várhatja következő ellenfelét.

dsc03674

– Ez a kupameccs hasznos volt a fiatal játékosoknak, akik kevesebb lehetőséget kapnak a bajnokságban. Természetesen senki sem örül, ha gólt kap, de a lényeg, hogy ott vagyunk a következő fordulóban. Több találatot szerezhettünk volna, ha jobban kihasználjuk helyzeteinket. A makóiak remekül helytálltak, minden elismerésem a teljesítményükért – mondta a találkozó után a Videoton trénere.

dsc03542 – Több góllal nyerhettünk volna, de nem egyszerű játszani ezen a pályán. Szerintem a találat elkerülhető volt, de legalább örülnek neki a makóiak – árulta el Fiola Attila, a Videoton FC magyar válogatott játékosa.

dsc03705

– Mindenféleképpen tovább akartunk jutni, hat gólt rúgtunk, tehát elégedett vagyok. A bajnokságot és a kupát is megszeretnénk nyerni, nagyon erős keretünk van idén, esélyesek vagyunk – avatott be Feczesin Róbert, a vendégcsapat egyik sztárja.

navigate_before
navigate_next