Makó Sport Térség

Küzdelmes az út egy sztárcsapatig

Az M-Foci Kft. szerdán az élvonalbeli Videoton FC-t fogadja hazai közönség előtt a Magyar Kupa hetedik fordulójában. A két csapat 13:30-tól mérkőzik meg az Erdei Ferenc téri sportpályán.

Albert Barbara – Makó

Az M-Foci Kft. jól kezdte a 2016/2017-es idényt, a bajnokságban és a Magyar Kupában zsinórban sikert sikerre aratott. A Maros-menti együttes 2-0-val búcsúztatta a Foliaplast-Bordány SK-t és az UTC 1913 Labdarúgó Kft.-t. A csapat menetelése folytatódott, hiszen 3-1-es Ásotthalmi TE elleni győzelmével országos főtáblára jutott. A makóiak a következő mérkőzésen az NBIII-as Sárvár FC-t 2-2-es döntetlen után tizenegyesekkel búcsúztatták.

dsc00817

– Egy olyan együttest kaptunk, mely vonzó a nézőknek, de kisebb a lehetőségünk ellenük. Minden mérkőzésen háromféle eredmény születhet. Nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, de a fociban voltak már csodák és ebben bízunk. Mindent megteszünk, felkészülünk ellenük és tisztességesen küzdünk – mondta Méhes Tibor, az M-Foci Kft. vezetőedzője.

dsc03418

A Magyar Kupa 6. fordulójában a Videoton FC 4-0-ra verte meg az NB III-as PMFC-t idegenben. A sztárcsapat a bajnokságban a legutóbbi meccsét 5-1-re megnyerte a Paksi FC ellen hazai pályán. Jelenleg öt ponttal az éllovas Vasas FC mögött állnak a tabellán.

14804970_1112491402132045_799608467_n

– Nagyon örültem, hogy egy NB I-es csapatot kaptunk, főleg egy ilyen ellenfelet, mint a Videoton. Másrészről szerettem volna egy gyengébb riválist, mert talán nagyobb esélyünk lenne a továbbjutáshoz. Úgy vélem, ha kiesünk, akkor sem szégyenkezhetünk, hiszen egy élvonalbeli csapat búcsúztatna bennünket a kupából. Közös célunk a tisztes helytállás, természetesen szeretnénk kicsit megszorongatni a Videotont. Az ellenfél az esélyes, sokan úgy gondolják, egy kisebb csoda kellene a győzelemhez. Mindent megteszünk, hogy büszkén fejezzük be a találkozót, tehát az utolsó percekig küzdeni fogunk. Elsősorban gyorsaságommal és kreativitásommal igyekszem segíteni a csapatomat, remélem legalább egy gól vagy gólpassz összejön – számolt be Széll Kristóf, a hazaiak középpályása.

dsc03427

A makóiak 1-0-ra győztek a hétvégi bajnoki mérkőzésükön az Algyő SK ellen, így jelenleg a másodikok a megyei első osztályú bajnokságban. A futballisták ugyanúgy készülnek erre a meccsre is, mint a többire. Mindig az aktuális meccsel foglalkoznak. Tegnap a labdarúgók regenerálódtak a fürdőben, ma egy átmozgató edzésen vesznek részt, holnap pedig jöhet az összecsapás.

dsc02719

– Lényegében a csapat elégedett a sorsolással, mert nem mindenkinek adatik meg a lehetőség, hogy egy NB I-es csapat ellen játszhasson, bár így csekély az esélyünk. Ezen a mérkőzésen legalább megtudjuk, hol tartunk játéktudásban. Mindig győzni akarok, de ez esetben nehéz feladat előtt állunk. A bajnokságban folyamatosan kezdeményeztünk, nálunk volt a labda, így sok helyzetet dolgoztunk ki, ennek fordítottjára számítok a Videoton ellen – árulta el bizakodóan Gémes Bence, az M-Foci Kft. gólvágója.

dsc02413

A Maros-menti labdarúgók eddig szenzációsan teljesítettek, nemcsak a játék, hanem a hozzáállás, a küzdeni akarás terén is. A helyiek mindenkit buzdítanak, hogy jöjjenek ki a meccsre és szurkoljanak együtt a csapat sikeréért.