Makó Sport Térség

Folytatódott a női kézisek sikersorozata

A Makó KC női kézilabdásai 26-20-ra győztek az Abonyi KC ellen idegenben.

Albert Barbara – Makó

Az első félidőben az abonyiak rendkívül kemény, sportszerűtlen játékstílusa rányomta bélyegét a csapat játékára. A makói lányok pontatlanabbul fejezték be a támadásokat, ziccereket, heteseket hibáztak, igyekeztek védeni testi épségüket. A védelem és a kapusok viszont szenzációsan helytálltak a nehéz helyzetekben. Az együttesek 9-9-es döntetlennel mehettek a szünetre.

dsc03013

– A csapatom a második játékrészben magabiztosan nyert, ami értékes, mert a rivális az esetek túlnyomó részében a sportszerűség határait is túllépte, antikézilabdát mutatott be. A lányok játékát nagyon megnehezítette az ellenfél stílusa, az első félidőben kicsit megzavarta a támadások befejezését, de a szívük és az eszük is a helyén volt a szünet után. Több játékos megsérült, Debreczeni Kata, Antal Niki néhány perc után elhagyták a pályát, s vissza sem tudtak jönni. Draxler Orsi a mérkőzés hajrájában sérült meg – mondta Nagy János Miklós, a makóiak vezetőedzője.

dsc03034

A második 30 percben a papírforma érvényesült, a végén a Maros-mentiek fejben hozták a meccset. A mérkőzés 26-20-ra végződött a makóiak javára.

dsc03021

– A jövő héten a csorvásiak ellen egy igazi rangadóra számítok, mindenképpen szeretnénk folytatni a jó szereplésünket. Nem lesz könnyű feladatunk, mert egy nehéz csapat ellen, öt hiányzóval kell bizonyítanunk – árulta el a Makó KC trénere.