Makó

122 návays diák tanul a Bajza iskolában

Évek óta üresen állt a Bajza utcai általános iskola, azonban pénteken újra élettel telt meg az épület: a Návay iskola 122 tanulóját kezdte meg az aznapi órarend szerinti napját.

Gajáta Fanni – Makó

Kinőtte a Posta utcai épületét a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Návay Lajos Szakgimnáziumának, Szakközépiskolájának és Kollégiuma, ezért is volt szükséges egy kisebb logisztikára és költözésre is. Ebben a tanévben 560 tanuló kezdte meg a tanulmányait az intézményben, s ez a létszám rekordnak számít.  A bővítésre szükség volt és ehhez az intézmény fenntartója, a Nemzetgazdasági Minisztérium is hozzájárult.

dsc_4826

– A Bajza utcai iskola épületét az önkormányzattól kaptuk és a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum újította fel: nyolc tantermet tettek esztétikussá, emellett festés, mázolás, ajzatok cseréje, a tető szigetelése, a tornaterem felújítása, verébdeszka javítása, esőcsatornák rendbetétele és az informatikai hálózat megújítása is megtörtént az elmúlt időszakban – tudtuk meg Kincses Tímeától, a Návay Lajos Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium igazgatójától. Ezek mellett a Duocor Ipari Bt. is segített abba, hogy a tantermek otthonosabbá váljanak.

dsc_4835

Az épületben 122 szakközépiskolás tanuló kezdte meg a tanulmányait, de az igazgató reménykedik a létszámbővülésben. Terveik szerint a vegyipari és gépészeti ágazat szakgimnáziumi oktatását is bevezethetik az intézményben. Továbbá egy önálló tanműhely kialakításában is bíznak, mivel jelenleg a tanulók külsős cégeknél végzik a kötelező gyakorlataikat.

dsc_4828

– Igyekszünk a helyi vállalkozókkal egyeztetve olyan szakmákat is hirdetni és beiskolázni, amelyekre igény van, és amelyek hiányszakmák. A diákok,ha ezezet választják, akkor kiemelt ösztöndíjat is kaphatnak – fogalmazott jövőbeli terveikről az igazgató.