Színes Térség

Jubiláló házasokat áldottak meg Földeákon

Ünnepi szentmisén áldották meg a kerek évfordulót ünneplő házasokat Földeákon. Olasz Attila atya prédikációjában kiemelte, a jó házasságért minden nap meg kell dolgozni.

Báthory Anikó – Földeák

Tizenhét házaspár jelent meg a ma délutáni szentmisén a földeáki római katolikus templomban, hogy megújítsa fogadalmát, és Isten áldását kérje a további együtt élni kívánt évekre.

Hatodik alkalommal történt a jubiláló párok megáldása Földeákon – mondta Olasz Attila plébános. – Szeretnénk, ha ez hagyománnyá válna, és minél többen eljönnének a jövőben.

Az ünnepi szentmisén Veszelovszki Lilla verssel köszöntötte a résztvevőket.

Andrási Judit és Veszelovszki Sándor felvételei:

navigate_before
navigate_next

Olasz Attila lelkipásztor prédikációjában elmondta, a kapcsolat elején még nagyon figyelünk arra, hogy mivel szerezhetünk örömet a másiknak, vagy hogy mivel tudjuk megvigasztalni, ha szomorú, de ez az évek múlásával abbamaradhat ez a törekvésünk. A szeretetünk kifejezésére azonban nem csak a házasság elején van szükség, hanem minden életszakaszban. A plébános kiemelte, hogy emberi kapcsolatainkat nem szabad magától értetődőnek tekinteni, hanem naponta tennünk kell érte, így magunk is egyre jobbá válhatunk.

Amikor kézhez kaptuk a meghívót, eldöntöttük, hogy mindenképp eljövünk – mondta az idén harmincadik házassági évfordulóját ünneplő Piros András és felesége. – Mivel az egyházközség megtisztelt minket azzal, hogy megemlékezett a házasságkötésünkről, szerettük volna viszonozni ezt a figyelmességet részvételünkkel. Ezen kívül egyfajta belső indíttatásunk is volt, hogy megújítsuk a házassági fogadalmunkat.

A szentmisét agapé követte, ahol kaláccsal és teával kínálták a résztvevőket az egyházközség tagjai.