Galéria Makó

Fáklyák és lovas felvonulás ’56-ért

A Sándor Móricz Egyesület fáklyás, lovas felvonulással emlékezett meg 1956-ra. A felvonulást követően Kiss Attila, a Jobbik Makói Alapszervezetének elnöke, a párt megyei közgyűlési képviselője mondott megemlékező beszédet.

Gajáta Fanni – Makó

Makóról, Apátfalváról és Csanádpalotáról is csatlakoztak a Sándor Móricz Egyesület lovas felvonulásához. A hagyományossá vált rendezvényt idén már tizedik alkalommal szervezték meg, s ahogy múlt évben, idén is sokan csatlakoztak. A civil kezdeményezéshez a Jobbik Makói Alapszervezete és az Ifjúsági Tagozata az 1956-os megemlékezéshez társult: Kiss Attila, a Jobbik Makói Alapszervezetének elnöke és a párt megyei közgyűlési képviselője az 1956-hoz fűződő gondolatait, megemlékező beszédet mondott.

dsc_4956

Az apátfalvi Szalamia Jánosnak nem ismeretlen a lovas világ, ugyanis nagyszüleinél mindig voltak lovak, maga pedig 10 éve tart. A felvonulásra Csinos nevű négylábújával érkezett.

– Ő egy 4 éves, pejderes kanca és jelenleg tanítás alatt van. Azért is szeretem a lovakat, ugyanis ők olyan helyekre is elvisz, ahová mások nem tudnának. A határban az állatok nem félnek tőle. Egy szabad állat – árulta el János. Mint kiderült, Apátfalváról lóháton érkezett. – Alig 1 óra alatt haza lehet érni a kerékpárúton.

Galériánk:

Szalamia János és Csinos lova.
navigate_before
navigate_next

A megemlékezést gyertyagyújtás zárta.