Makó Sport Térség

Kemény küzdelemben nyert a Makó FC

A Makó FC 1-0-ra nyert az Algyő SK ellen hazai pályán.

Albert Barbara – Makó

A mérkőzés kiegyenlítetten kezdődött, a játék főként a középpályán zajlott, egyik csapat előtt sem adódott komolyabb lehetőség. Az első félidő végén az algyőiek egyik játékosának lövését Garamvölgyi Csaba bravúrosan hárította. A vendégek lehetősége után a hazaiak is helyzetbe kerültek, de gól nem született. A focisták 0-0-val mehettek az öltözőbe.

dsc03427

A makóiak határozottan léptek pályára a második félidőben és már a 3. percben megszerezték a vezetést Gémes Bence révén. A Maros-mentiek ezután is jól játszottak, akár több gólt rúghattak volna. Az algyőiek előtt szintén adódtak helyzetek, de a labdát nem sikerült a hálóba juttatniuk. A hazaiak 1-0-ra verték meg a riválist.

dsc03440

– Az első félidőben az ellenfél jól védekezett, kis területre szűkítették a játékot és nehezen találtuk meg az ellenszerét, ráadásul pontatlanok voltunk a kapu előtt. A fiúk 70%-ban birtokolták a labdát, nem dolgoztunk ki nagy helyzeteket. Látszódott, hogy egygólos mérkőzés lesz, amelyik csapat betalál, az nyer. A második játékrészben áttörtük az algyőiek védelmét, egy pontrúgást követően pedig akcióból gólt szereztünk – mondta Méhes Tibor, a Makó FC vezetőedzője.

dsc03441