Makó Színes

Töklámpát is faragtak a Ráday otthon Halloween partyján

Gesztenyefigurák, töklámpás, csutkababa és palacsinta, meg sült tök is készült ma a Ráday lakóotthon Halloween partyján.

Korom András – Makó

A Halloweenre készültek a dr. Waltner Károly Otthon makói Ráday utcai otthonában ma délután. Mint azt Csonkáné Simon Bernadett, a lakásotthon vezetője elmondta még ősz szünet előtt rendezték a mai Halloween partyt a gyerekeknek, melyen őszi dekorációkat készítettek a halottak napja, a mindenszentek közeledtével.

Azért nem az őszi szünetben tartjuk ezt, mert a mai rendezvény lényege, hogy együtt legyünk, a szünetben azonban néhány gyerek hazamegy majd. A gyerekek tököt faragnak, csutkababát, papírdíszeket és gesztenye figurákat készítenek. A nap végén a kisült tököt fogyasztják el a gyerekek, illetve rengeteg palacsintát is sütünk nekik – mondta.

Galéria:

navigate_before
navigate_next

Az otthonlakók élezték a programot, volt, aki ügyes kézzel papír őszi leveleket díszített üvegeket, akadt, aki boszorkányos gyorsasággal faragta a tököt, de olyan is, aki pillantok alatt varázsolt mindjárt két csutkababát is egyszerre.

A tucatnyi gyerek közül akadt aki nem a Ráday utcai, hanem a másik két lakásotthonból érkezett.