Kék hírek Ország-világ

Olajat akart a tűzre önteni, de benzin volt a kannában

Vádat emeltek azzal férfival szemben, aki 2015. decemberben figyelmetlenül benzint öntött a lakását fűtő kályhába, amely berobbant és a ház leégett. 30 milliós a kár, s 9-en kerültek az utcára.

MH

A vádirat szerint nem akart meggyulladni a kályhában a fa, ezért a férfi olajat akart önteni rá. Az udvaron lévő műhelyből behozott egy kannát, amiben úgy gondolta, hogy olaj van, s a tűzre öntött belőle. Csakhogy a kanában benzin volt, így a kályha és a kanna azonnal belobbant és égni kezdett. Az intenzív és gyors tűz átterjedt a szobában lévő bútorokra, majd a többi szobára és a tetőre is. A nagymágocsi, Szentesi úton lévő lakás egy földszintes, egybeépült lakóépületben volt, a tűz a szomszédos lakás tetőszerkezetét is megrongálta. A kialakult tüzet a tűzoltók mintegy két óra alatt fékezték meg. A tűz kilenc személy – köztük három gyerek – életét, testi épségét, valamint mintegy 30 millió forint értékű vagyont veszélyeztetett. A lakók időben el tudták hagyni a lakásaikat, így személyi sérülés nem történt, a tűz által okozott tényleges kár mintegy 10 millió forint volt.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a férfit gondatlanságból elkövetett közveszélyokozás vétségével vádolja, a vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.