Makó Színes Videó

Itt van Frank Júlia szuper hagymás receptje! VIDEÓ

127 szakácskönyv szerzője Frank Júlia. Azt mondta, nincs olyan étel, aminek ne ismerné a receptjét. Csütörtökön este a makói könyvtár vendége volt. Videóban elárulta a kedvenc hagymás ételének receptjét a makohirado.hu olvasóinak. 

Major Zsuzsanna – Makó

17 éves koráig operaénekesnek készült. Egy partyn kóstolták meg a rakott krumpliját. Akkor döntötte el, hogy ezzel foglalkozik. Megvett minden szakácskönyvet, amit csak talált. Azt mondta, hogy nincs olyan étel, aminek ne tudná a receptjét. Frank Júlia csütörtökön a makói könyvtár vendége volt. Itt mesélt ezekről az élményekről. Rengeteg kérdés is érkezett hozzá. Megkérdezték tőle például azt, hogy: Nem túl jóhírű étteremben le mer-e ülni vacsorázni? Azt felelte: egyetlen kínai étterem van, amibe jár, egyébként nem szeret, csak otthon enni.

– Hány könyvet írt eddig?- ez volt egy másik kérdés. Kiderült, eddig összesen 127- et.

– Szeret-e együtt főzni másokkal? – Nem, mert én borzasztóan gyors vagyok, és csak bosszant, ha nem haladok. Egyedül szeretek főzni- felelte.

– Hol vásárol? Piacon szereti megvenni a főzéshez valót. Nagy háztartás vezet, mindent megcsinál maga. Heti háromszor főz otthon. -Mindenből nagy adagot szoktam készíteni, és lefagyasztom. Mondjuk, egy hétig minden eláll – mondta.

Galéria:

navigate_before
navigate_next
– Mi volt az első publikációja a témában? Kiderült, a Népszabadság Otthon rovatába írt először receptet, bár a főszerkesztő kinevette, és haza küldte először, mondván: ugyan, főzni mindenki tud. – Engem kirúgott az ajtón, de visszamentem az ablakon. – mesélte nevetve. Végül nagy sikere lett  a rovatnak. Az első könyve is hasonlóan készült.

– Nyolc hónapon keresztül minden szombaton és vasárnap Magyarország legkülönbözőbb településein voltunk, a disznóöléseket néztük meg. Bekopogtunk. Annyira kedvesek voltak, mindenki megengedte, hogy leírjam, mit, hogyan csinálnak. Nyolc hónap alatt 36 disznóölést láttam, mindent megtanultam, amit csak erről lehet. Hazamentünk a budapesti 9 négyzetméteres konyhában feldolgoztam egy fél disznót.  A könyv 600 oldalas volt, több mint 400 recept volt benne. 50 ezer példányban adták ki, a legrosszabb honoráriummal, ami akkor létezett. Később úgy elkapkodták, hogy 350 ezer példány lett belőle. Ma, ha 1500 példányban megjelenik egy könyv, akkor a kiadó nagyon boldog- mesélte.

Megkérdeztük, mik a kedvenc hagymás receptjei és hogyan készíti el őket, íme a videó: