Makó

Bemutatkozott az új osztályvezető főorvos

Közel egy hónapja tölti be a makói kórház nőgyógyászati-szülészeti osztályának főorvosi munkakörét Tóth Zsolt. A pécsi szakorvos nagy célokkal érkezett a Maros-menti város kórházába. Kallai Árpád reméli, hogy a megújulásnak köszönhetően újra több leendőbeli anyuka választja a makói kórházat.

Gajáta Fanni – Makó

Hetekig keringett a városban az a pletyka, hogy a nőgyógyászati osztály megszűnik a makói kórházban. Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely – Makó főigazgatója a pletykákat a júniusi testületi ülésen oszlatta el, de elmondta, a hír igaz, miszerint új osztályvezető főorvost keresnek. A beérkezett pályázók közül végül Tóth Zsoltot választották ki. A szakorvos a Pécsi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán, előtte a Baranyi Megyei Kórházban dolgozott.

dsc_4788

– Egyrészt magánügyi dolgok miatt döntöttem úgy, hogy szeretnék bizonyos életmódbeli változást véghez vinni, másrészről pedig a Maros. Harmadrészről, amikor megláttam a kórházat és a kórházai osztályt, akkor már egy kihívás is szerepet játszott abban, hogy aláírjam a szerződést – tudtuk meg a főorvostól.

Tóth Zsolt céljai között szerepel, hogy a makói szülészeti-nőgyógyászati osztály egy jól működő, 21. századnak megfelelő, emberbarát legyen osztály legyen. Mint elmondta, a menedzsment segítségével szeretné a létszámot is emelni, illetve korszerű eszközöket is beszerezni.

dsc_4759

Kallai Árpád bízik benne, hogy új kollégája új pályára helyezi a makói nőgyógyászati osztályt, ahol jelenleg 6 főállásban, illetve 2 ügyeleti orvos alkotja a létszámot. A városi kórházban évente 200-250 gyermek születik. Elmondta, az új főorvos érkezésével továbbra is várják és fogadják a szakorvosokat és rezidenseket. Ebben a Szegedi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikával is együttműködnek.