Kék hírek Makó Térség

A Makói Járásbíróság elé állítják az embercsempészt

A Makói Járási Ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állítja azt az iraki-román kettős állampolgárságú férfit, aki a magyar-román határszakaszt Nagylaknál illegálisan átlépő migránsokat akart Ausztriába szállítani. (Képünk illusztráció)

MH-Makó

A vádirat szerint a vádlott ismeretlen társa idén  szeptember 24-én éjjel a vádlottal történt előzetes megállapodást követően kísért át a magyar-román zöldhatáron öt egyiptomi állampolgárságú illegális határátlépőt Románia területéről Magyarországra Nagylaknál.

A vádlott a közelben levő autópálya pihenőjében gépkocsival várakozott. Miután a társa által a zöldhatáron átkísért öt egyiptomi állampolgár az autópálya kerítésén is átmászott, a vádlott felvette őket a gépkocsiba, azért, hogy Ausztriába szállítsa. A vádlott ismeretlen társa ezután a zöldhatáron át visszament Romániába.

A cselekményt észlelő rendőrök a svéd rendszámú személygépkocsit az autópályán feltartóztatták és a vádlottat a migránsokkal együtt előállították.

A Makói Járási Ügyészség a vádlottat az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva, társtettességben elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja. Az előzetes letartóztatásban levő vádlottat az ügyészség gyorsított eljárásban az elkövetéstől számított 30 napon belül állítja a Makói Járásbíróság elé.