Galéria Színes Térség

A Székelykő tetszett a legjobban a lelei gyerekeknek

A Határtalanul pályázat keretén belül a Maroslelei Általános Iskola hetedik osztályos tanuló Erdélyben tölthettek felejthetetlen napokat.

Gajáta Fanni – Maroslele

Nagyon jól érezték magukat a maroslelei diákok az erdélyi kirándulásuk alatt. Tóth Barnabásnak és Búza Alexának is a Székelykő megmászása tetszett a legjobban. A két tanulónak ez volt az első nagyobb utazása és mindketten nagyon élvezték azt.

– Szeretek kirándulni, szüleimmel a Balaton környékét fedeztük fel – árulta el Alexa. – A bánffyhunyadi iskolában találkoztunk ottani diákokkal, azonban én nem nagyon beszélgettem velük.

017

– A Tordai-hasadék és a sóbánya is nagyon tetszett nekem. Odakint nem nagyon kóstoltunk semmi különlegességet, csak a szokásos ételeket – tette hozzá Barnabás. – A sóbánya alján kipróbáltuk a játékokat, mint például az óriáskereket és a bowlingot.

dsc_4615

A Határtalanul pályázatnak köszönhetően az Erdélyi kiskört fedezték fel a tanulók. Így többek között Nagyváradon, a Királyhágón, Kolozsváron, Tordán, Torockón, Gyulafehérváron és Déván is jártak, illetve Arad érintésével tértek haza. A hetedikesnek szerencséjük volt, ugyanis osztályfőnökük földrajzos szakos tanár.

navigate_before
navigate_next

– Nagy vonalakban ismertettük a gyerekekkel, hogy hol járunk, milyen jellegű képződményeket láthatnak. Igazából részletesen még nem tanultunk Erdélyről, de történelemből és Európa általános természetföldrajzánál kitértünk rá – árulta el Frankó Tamás.

Bár több tanulónak ez volt az első hosszabb útjuk, azonban a tanár olyan szerencsés helyzetben van, hogy többször is ellátogatott már Erdélybe. – Torockó még mindig lenyűgöz -tette hozzá.