Makó Sport Térség

Megszerezték első győzelmüket a férfi kézisek

A Makó KC  férfi kézilabda csapata 24-20-ra győzött az Újkígyósi KC otthonában.

Albert Barbara – Makó

A makói fiúk végre kompletten tudtak felállni, eddig mindig hiányoztak a meghatározó játékosok. A Maros-mentiek sok hibával kezdtek, kapkodtak, ezt a rivális kihasználta és megszerezte a vezetést. A Makó KC ezután motiváltabban teljesített és az első félidő végére kétgólos előnyre tett szert (10-12).

dsc02575

A vendégek a második játékrészben hihetetlenül fegyelmezetten játszottak, 4-5 találattal elhúztak és megtartották a vezetést a meccs végéig. A mérkőzés 20-24-re végződött a makóiak javára.

dsc02580

– Maximálisan elégedett vagyok a csapattal, Farkas József kapusunk szenzációsan védett. Úgy gondolom, hogy bravúrnak számít ez a győzelem, hiszen az újkígyósiak nagyon jók. Kedden tartottunk egy megbeszélést, arról esett szó, hogy mi lehet az oka a négyvereséges szériánknak, egyhangú válaszok születtek. Szerintem a győzelem után bizakodóan lehetünk. Jobban akartuk a sikert, egy kicsit talán lebecsültek bennünket. Az ellenfelek tudják, átalakulóban vagyunk, sok játékos távozott. Berta Gábor, az új igazolásunk lábsérülés miatt eddig nem léphetett pályára, de most sokat lendített támadásban és védekezésben a csapaton – értékelte a mérkőzést Gera Norbert, a Makó KC vezetőedzője.

dsc02568

A Makó KC kezdőcsapata:

Farkas József – kapus, Szilágyi Zoltán 4 gól, Papp Dániel 5 gól, Veréb Gergő, Vikor Tamás 2 gól, Zöldy Péter 2 gól, Hegyi Noel 4 gól.

Csere: Avramov László – kapus, Harcsás Sándor, Kovács Martin 1 gól, Berta Gábor 6 gól, Szélpál Norbert, Zsiga Roland, Vajka Bence, Sándor Róbert.