Makó Sport Térség

Remek formában a makói focisták

A Makó FC 3-1-es sikert aratott az FK 1899 Szeged ellen idegenben.

Albert Barbara – Szeged

A meccs elején már látszódott, hogy a makóiak a három pontért utaztak Szegedre. A vendégek a középpályán jól passzoltak és a védelem jól megoldotta feladatát. A Makó FC több lehetőséget is kidolgozott, amit a hazaiak hárítottak vagy a partjelző lest intett. A 44. percben egy gyors ellentámadás után Gémes Bence a baloldalon kapott egy jó labdát és megszerezte a vezetést a Maros-mentiek javára. A fiúk 1-0-val mehettek a szünetre.

dsc03114

A második félidő első perceiben egy buktatást követően az ellenfél tizenegyeshez jutott, amit Dóra János értékesített. Az egyenlítés nem törte meg a makóiakat, akik az 50. percben ismét előnyt szereztek, amikor Varga Richárd egy baloldali szabadrúgásból gólt lőtt. A vendégcsapat folytatta jó játékát, egy kontratámadás végén Bánóczki Dániel a hálóba talált és ezzel lezárta 3-1-gyel a mérkőzést.

dsc03137

– Nagyszerűen küzdöttek a fiúk, le a kalappal előttük. Úgy gondolom, hogy teljesen megérdemelten nyertünk. A védekezésünk végig elég stabil volt, azt kértem a félidőben, figyeljenek az üres területre mozgásra, valamint kényszerítsék versenyfutásra a középső és szélső védőket. Néha rossz ütemben és későn toltuk ki a labdát az üres területre, ezért többször lesre futottunk – értékelte a meccset Méhes Tibor, a Makó FC vezetőedzője.

dsc03142