Galéria Makó Színes

Kutyaparádé a Báló ligetben

Egy évvel ezelőtt derült ki, hogy országos és nemzetközi kutyakiállításnak adhat otthont Makó. A versenyre hét országból, több mint 120 kutyafajta érkeztek a Báló ligetbe és 10 fajtacsoportban mérethették meg magukat.

Gajáta Fanni – Makó

Igazi kutyakavalkádra számíthatnak azok, akik a borongós idő ellenére is ellátogatnak a CAC kutyakiállításra. A MAK pályán jelenleg is zajló versenyre 127 kutyafajta érkezett, hét országból. Magyarországon kívül Romániából, Szerbiából, Szlovákiából, Szlovéniából, Ausztriából és Németországból jöttek versenyzők.

dsc_4463

Az önkormányzat támogatásának köszönhetően a rendezvény díjtalanul látogatható a Báló ligetben található sportpályán, illetve a parkolás is ingyenes. Czirbus Gábor alpolgármester kiemelte, a városvezetés nagyon büszke, hogy ilyen civil egyesülete van, mint a Marosmenti Kutyások Egyesület és örömmel járultak hozzá a rendezvény megszervezéséhez.

– Ez egy kiváló szórakozás a városban és a környező településen élőknek. Úgy gondolom, hogy itt mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb kutyát, hiszen egészen a kicsiktől, az ölebektől kezdve a nagytestűekig megtalálhatóak – fogalmazott az alpolgármester.

dsc_4457

A mai kutyakiállítás nem csak a négylábúakról szól, hanem a Marosmenti Kutyások Egyesületének egykori tagjáról is, Ménes Ferencné Marika néniről is, akinek emlékéért szervezték meg a versenyt. Marika néni évtizedekig volt az egyesület titkára és tagja, rengeteg verseny megrendezésében részt vett, illetve nagyon szép ebeket tenyésztett.

Göndör Gábor és párja Újhartyánból érkeztek egy svájci fehér juhászkutyával. A 13 hónapos Odin a fiatalok között indult és a makói versenyen volt számára a második megmérettetés.

dsc_4448

– Régóta tartunk kutyát, de mindig volt egy olyan vágyunk, hogy legyen egy olyan is, amelyikkel el tudunk menni versenyekre. Ez egy programnak is jó, mert egy csomó olyan városba is eljutunk, ahol még sosem voltunk – mondta a tulajdonos. – Odin előtt yorkshire terrierjeink voltak, így nagyon nagy a váltás. A feleségem mindenképp egy fehér, hosszúszőrű kutyát szeretett volna.

Zoltai József és Kókusz Kecskemétről érkezett. A gazdi elmondta, a Pembroke welsh corgi fajtájú kutyus nagyon jól bírta az utazást. A 16 hónapos szuka legfőképpen a társát hiányolta, a szintén szuka corgit.

– Ez egy nagyon nyugodt, hálás, családszerető, családcentrikus kutya, ezért is tetszett meg nekünk – árulta el József. Hozzátette, már több versenyen is részt vett. – Kókusz békés, lakásban és udvaron is tartható. Mivel terelő kutya, hozzá van szokva az időjáráshoz.

Galériánk:

navigate_before
navigate_next