Kék hírek

Akáckaróval támadt a szír a magyar katonanőre

Nem virágot vitt, hanem egy akáckaróval támadt csütörtökön este egy Magyarországról Szerbiába átszökni akaró szír férfi egy magyar katonanőre Röszkénél. A támadót a járőrök ártalmatlanná tették, letartóztatásáról ma dönt a bíróság.

MH

A Csongrád Megyei Főügyészség a ma tett indítványt tett a nyomozási bírónak, hogy rendelje el annak a szír férfinek az előzetes letartóztatását, aki a határzár mellett támadt egy ott szolgálatot teljesítő őrvezető nőre.

A gyanú szerint a férfi – akit az eddigi adatok szerint Németországban menekültként vettek nyilvántartásba – a magyar-szerb határon felállított kerítésen keresztül átjutva kívánt átjutni Szerbiába Röszke még csütörtökön este hét óra körül azért, hogy Törökországba jusson.

A férfi mozgását észlelte a 3 társával szolgálatot teljesítő őrvezető nő, aki kicsit eltávolodott két járőrtársától . A gyanúsított egy közel egy méteres, kihegyezett akáckarót a feje fölé emelve rátámadt rá, mintegy 15 méter távolságból sietve felé. A támadót észlelték a katonanő társai is, akiknek mintegy egy méter távolságra a sértettől sikerült megállítaniuk a szír férfit és így megakadályozták a támadás befejezését.

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye miatt indítványozta az előzetes letartóztatás 1 hónapra történő elrendelését. Az indítványról  a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója ma dönt.