Hírek

A Kék rapszódia, Horgas Eszterrel és Falusi Mariannal

Hatalmas sikert aratott a két művésznő tegnap esti George Gershwint és Leonard Berstein műveit tolmácsoló estje, a ClassJazz Banddal és Löwenberg Dániel zongoraművésszel. Szinte minden slágerük felcsendült.

MH-BFMK

Valósággal elkápráztatta Horgas Eszter fuvolaművész, Falusi Mariann és a ClassJazz Band koncertje tegnap este a vásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ közönségét. A Kék rapszódia: Gershwin és Bernstein Amerikában című előadásban a közönség egy része számára is meglepő volt, hogy a két zeneszerző nem csak komolyzenének komponáltak, de akik számtalan hollywoodi filmhez is írtak zenét. Nos ezek közül is felcsendültek a legismertebbek.

dsc_6364

Fotó: Szilágyi Gergely

Horgas Eszter és Falusi Mariann nem először álltak közösen a színpadra – ezzel a műsorral sem – s jól bizonyították hogy nem csak a két zseni munkásságát tolmácsolják rendkívül szuggesztíven, de egymással is remek összhangban vannak a színpadon.

Őket segítette mindebben a ClassJazz Band: Révész Richárd zongora, Hárs Viktor basszus, Dajka Krisztián gitár, Kaszás Péter dob, Pusztai Csaba ütő, illetve a Salzburgból érkezett Löwenberg Dániel zongoraművész.