Makó Sport Térség

Zsinórban harmadik meccsét nyerte a Makó KC

A Makó KC női kézilabdásai 28-21-re hozták a mérkőzést a Gyomaendrődi Liget Fürdő ellen a városi sportcsarnokban. A csapat jelenleg második a tabellán.

Albert Barbara – Makó

A Makó KC az első perctől irányította a találkozót és a 12. percben már 5-1-re vezetett. A vendégek nem tudták tartani a tempót és a félidő tízgólos különbséggel zárult (16-6).

dsc03255

– Elképesztően jó első félidőt játszottunk, csak hat gólt kaptunk, iszonyatosan jól védekeztünk. Le a kalappal a lányok előtt, most állt össze legjobban a védekezés, tökéletesen csinálták. A második játékrészben viszont kicsit elfáradtunk, mert az első 30 perc, a rövid sprintek sok energiát igényeltek – mondta Nagy János Miklós, a makói csapat vezetőedzője.

dsc03247

A második játékrészben a hazaiak visszafogottabban kézilabdáztak, de így sem tudta az ellenfél kiegyenlítetté tenni a meccset. A rivális a 20. percben négy gólra dolgozta le hátrányát, a hazaiak azonban visszatértek az első félidei teljesítményükhöz és 28-21-re nyerték meg a mérkőzést.

dsc03245

Orsi remekül irányította a csapatot, Dorka kegyetlenül jól használta ki az egy-egyezésben lévő lehetőségeket, Nagy Niki s Antal Niki pedig remek labdákkal tömték egymást. A lányok nagyon jó helyzeteket alakítottak ki, ha belőjük az összes hetest, akkor akár a tízgólos különbség is reálisnak tűnt volna. Örülök, hogy a juniorok közül szintén pályára küldhettem játékosokat. Dolgozunk rajta, hogy az utánpótlás szokja a légkört. Ettől a csapattól elvárható a siker, hiszen okosan, kulturáltan, igényesen tudnak kézilabdázni. Abonyban tavasszal elrontottuk a mérkőzést, de idén egyértelműen nyerni megyünk – számolt be a Makó KC trénere.

dsc03238