Belföld Makó Térség

Jövőre felújítják a maroslelei utat, a kiszombori elkerülőt már tervezik

Már tervezik a kiszombori elkerülőutat, jövőre felújítják a Makó-Maroslele-Vásárhely közti utat, s 2018-ra északi és keleti elkerülőutat kap Vásárhely – jelentette be mai sajtótájékoztatóján Lázár János.

Korom András – közérdekű

A Nemzeti fejlesztési Minisztérium megrendelte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-től a kiszombori elkerülőút tervezését. A Makó-Maroslele-Vásárhely közötti út felújítása, illetve a mellette majdan futó kerékpárút építése pedig jövőre kezdődik meg – mondta kérdésünkre Lázár János, a térség országgyűlési képviselője azon a ma délelőtti vásárhelyi sajtótájékoztatón, melyen Almási István polgármesterrel közösen jelentették be, hogy 2018-ra 38 milliárd forintból elkészül a vásárhelyi 13,5 kilométer hosszú, 2×1 sávos északi elkerülő út, illetve megépül a leendő körgyűrű keleti része is.

dscf1308-1170x780

Lázár János kiemelte, a kormány 2021-ig tartó, összesen 2500 milliárd forintba kerülő útépítési programja célja, hogy valamennyi megyei jogú várost autóút kösse össze a legközelebbi autópályával, illetve biztosítsák, hogy az autópályák a magyar határig érjenek.

A dél-alföldi térséget mindebből a 47-es főút Szeged-Debrecen közötti szakaszának négysávúvá való átépítése, illetve a Békéscsaba-Kecskemét közötti autóút építése érinti.