Makó

Élelmiszeripari gépésztechnikusokat is képez a Galamb

A jövő évi beiskolázásoknál már egy új szakmára is jelentkezhetnek azok a 8. osztályos tanulók, akik a továbbtanulás előtt állnak. Az élelmiszeripari gépésztechnikusi végzettséggel a diákok azonnal elhelyezkedhetnek, de akár az egyetemre is mehetnek.

Gajáta Fanni – Makó

A 135 éves Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola 3 éve került a Földművelésügyi Minisztérium fenntartása alá. Az elmúlt években több szakma került át más intézménybe. A következő tanévtől azonban egy újabb szakmát választhatnak a továbbtanulni vágyó tanulók.

11694239_863587823678504_1429473251_n

– Erre nagyon nagy a kereslet a térségünkben, s ez nem más, mint az élelmiszeripari gépésztechnikus. Ez egy 4+1-es szakgimnáziumi képzés, negyedik év végén, érettségin a gyártósori gépész végzettséget szerezhetik meg a tanulók – fogalmazott Horváth Zoltán igazgató. – A pneumatika és a hidraulika tantárgyaknak köszönhetően ők nem csak élelmiszeripari üzemekben, hanem bármely nagyvállalatnál elhelyezkedhetnek, ahol futószalagok, gyártósorok vannak.

dsc_1746

Az élelmiszeripari gépésztechnikusi képzés az ötödik évtől kezdődnek meg és a négy év tanulmányaira épül fel. Az 5 év alatt megismerkednek a forgácsolástól kezdve a hegesztési ismereteken át minden egyszeri alkatrészek elkészítéséig.

– Ez egy komplett karbantartó, illetve futószalag működtető szakember kerül ki az iskolánkból – tette hozzá az igazgató, aki reménykedik, hogy a jövő évi beiskolázásnál sikere lesz ennek a szakmának és egy egész osztály indulhat belőle.