20 évvel ezelőtt nyitotta meg a kapuit a Napsugár Otthon Ruzsai Idősek Otthona. Az intézet akkor még csak 20 fővel indult. Az elmúlt két évtized alatt nem csak az otthon bővült, hanem a lakók száma is.

Gajáta Fanni – Ruzsa

A ruzsai otthon egyik munkatársának a versével vette kezdetét a Napsugár Otthon Ruzsai Idősek Otthonának ünnepélyes délelőttje. Kerepeczki Magdolna megbízott igazgató ünnepi köszöntője után – az Idősek Hónapjával egybekötött jubiláláson – nem csak az intézet dolgozóit , hanem a lakókat is köszöntötték. Fodor István immáron 20 éve él a ruzsai otthonban. Az idős férfi elsőként költözött be ide 1996. október 1-jén.

dsc_4313

Az otthon legidősebb női lakója Hajdú Lászlóné. Kati néni egykor úri családoknál dolgozott, majd egy szegedi gyárban helyezkedett el és innen is vonult nyugdíjba. A 94 éves asszony 2015. október 29-én került a ruzsai otthonba. Kádár István 1922-ben született, így a maga 94 évével a legidősebb férfi tagja a közösségnek. Pista bácsi 14 év egyedüllét után költözött a Napsugár Otthonba.

A köszöntések után dr. Berta Árpádné is visszaemlékezett az elmúlt 20 évre. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Csongrád Megyei Kirendeltség igazgatója az intézet építésekor is részt vett annak kialakításában és szakmai szemmel követte figyelemmel azt. Mint elmondta, olyan mintha tegnap lett volna, amikor megnyílt a ruzsai intézet. Sánta Gizella, Ruzsa polgármestere is elmondta ünnepi gondolatait: egykori dolgozóként még mindig örömmel tér vissza minden rendezvényre, s mindig remekül érzi magát.

Galériánk:

Az ünnepi köszöntések után a műsor vette kezdetét. Az otthon munkatársai a lakókat bevonva készültek fel és adták elő azokat. Eljátszották, hogyan is történhetett az első lakó beköltözése, “gyerekszájjal” véleményezték, milyen is lehet az idősök élete és énekeltek is az ott élőknek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest