Az új évszak beköszöntével a Grand Hotel Glorius éttermének kínálata is megújult: a közkedvelt finomságok mellett, több újdonsággal is találkozhatnak azok, akik a négycsillagos hotel szolgáltatását választják.

Gajáta Fanni – Makó

Minden évszak egy újabb étlapot hoz magával a Grand Hotel Glorius éttermében. Az ősz sem kivétel, így októberben Fodor Krisztián mesterséf új kínálatot álmodott meg. Ennek az évszaknak az egyik tradicionális étele a tök, így ez a Glorius étlapjáról sem hiányozhat: a közkedvelt báránycsülköt az alma és a zeller mellett sült tökkel bolondították meg.

img_5958

Az új étlapon is helyet kaptak a régi kedvencek, mint például az alföldi gulyásleves, vagy éppen a makói hagymaleves. Főételek közül a sertés szűz és a rántott tarja is nagyon kedvelt a vendégek körében, így ők is maradtak a kínálatban, csak egy-két apró változtatást, pluszt adott hozzá a Glorius mesterséfje.

A hotel nyitása óta nagyon sokan keresték és kérték is, hogy a kínálatban megtalálható legyen a Jókai bableves is. A kívánságoknak eleget téve, ez a hagyományos magyar leves is felkerült az étlapra, azonban egy igazán egyedülálló ízvilággal karöltve: a jól megszokott füstölt hús marhanyelv formájában jelenik meg az ételben. Ebben a formában, a megyében egyedüliként a Glorius kínálja a bablevest. A szilvakrém leves is új ételként került az étlapra. Ezt a finomságot nem csak előételként, de akár desszertként is lehet fogyasztani.

Különleges ízvilággal rendelkezik a buggyantott tojás.
Különleges ízvilággal rendelkezik a buggyantott tojás.

A meleg előételek között is több újdonságot találhatunk, például a buggyantott tojást friss spenóttal és hollandi mártással. Rosta Enikő marketingigazgató szerint ez az íz világ vagy azonnal szerelem lesz a kóstoló számára, vagy sem. A hollandi mártás citrommal és fehér borral készül, ettől lesz az íze savas. A spenót az emberi szervezet számára nagyon hasznos tápanyagokat tartalmaz, így mindig a tálalás előtt, frissen kerül az ételre így nem veszti el a vitamin tartalmát. Szintén közkívánatra került vissza a bélszín, amelyet a nyári étlapon sokan keresték. Az új köntösbe visszakerült ételt zelleres gyöngyhagymákkal és vajas karottával kínálják.

A megyében egyedül a Glorius kínálja így a Jókai bablevest.
A megyében egyedül a Glorius kínálja így a Jókai bablevest.

A desszertek között is megmaradtak a régi kedvencek: a csokoládé szuflét és a sajtválogatást is nagyon sok vendég választotta befejezésképpen. Két újdonság is helyet kapott a kínálatban, a zöld teakrém narancsos-szegfűszeges raguval és mézes morzsával, valamint a Rákóczi túrós pohárban.

– Nagyon sok külföldi vendég jön hozzánk, akik azzal a kéréssel ülnek be az étterembe, hogy egy igazi magyar menüt szeretnének végig kóstolni. A leves esetében ott van a gulyásleves, főételként a rántott tarja és desszertként pedig büszkén tudjuk ajánlani a Rákóczi túrósunkat. Azonban nem csak a külföldi vendégeinknek ajánljuk ezt a desszertet, hiszen aki megkóstolja, felelevenítheti azt rég elfeledett emléket, amikor még nagymamáink konyhájában készült ez a finomság – fogalmazott Rosta Enikő.

Rákóczi túró - martinis pohárban.
Rákóczi túró – martinis pohárban.

A hidegebb idő beköszöntével a jeges kávék és a limonádék helyett inkább forró italokkal melegítik fel magukat a betérő vendégek. A kínálatban a megszokott kávéfajták mellett, számos íz világú forró csokoládéval, és teával találkozhatnak a betérők.

Képek: Grand Hotel Glorius

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest