Minden olyan egyszemélyes makói háztartás, amelyben a lakó a 65. életévét betöltötte, illetve minden olyan kétszemélyes háztartás, amelyben az egyik lakó betöltötte a 65. életévét jogosult az ingyenes szemétszállításra. Némi papírmunkát követően.

MH-Makó

Nem csupán a 70 év felettieknek és a 65 év feletti egyedülálló időseknek biztosítja a makói önkormányzat az ingyenes szemétszállítást, hanem minden olyan kétszemélyes háztartásnak is, mely tagjai közül legalább az egyik betöltötte a 65. életévét. A hulladékszállítási díjkedvezmény egyszerűsítésével, megreformálásával és a jogosultak körének bővítésével egy újabb választási ígéretnek tettek eleget – közölte Farkas Éva Erzsébet polgármester és Czirbus Gábor alpolgármester.

Makón ma összesen 1546, 65. életévét betöltött helybéli él egyszemélyes háztartásban, és 1228 olyan 2 fős háztartás van a városban, amelyben legalább az egyik lakó betöltötte a 65. életévét. Az új támogatási rendszer összesen 2774 makói háztartás esetében teszi teljesen ingyenessé a hulladékszállítást.
Július 1-től a 65. életévüket betöltött, egyszemélyes háztartásban élők számára nyújtott támogatás összege havi 630 forint, amely megfelel a 60 literes kuka után fizetendő számla egyhavi összegének, a 65. életévüket betöltött, kétszemélyes háztartásban élők számára nyújtott támogatás összege pedig havi 840 forint, amely megfelel a 80 literes kuka után fizetendő számla egyhavi összegének. Azon háztartások, amelyek élnek a szabványosnál kisebb űrmértékű kuka választásának lehetőségével a továbbiakban is díjfizetés nélkül tudják igénybe venni a szolgáltatást.

A hulladékszállítási díjkedvezmény keretében minden családi házban elő jogosult részére ingyenes gyűjtőedényt biztosítanak. Akik korábban jogosultak voltak a kedvezményre az elkövetkező napokban levelet kapnak önkormányzattól, amelyben részletesen leírnak minden tudnivalót. A díjkedvezményt hivatalból megállapítják a felülvizsgálat keretében, azonban a gyűjtőedényt igényelni kell. Ehhez a levélben mellékelt Bejelentő és megrendelő lapot kell aláírni és visszajuttatni a polgármesteri hivatalba. A kérelmet előre kitöltötték, csak vissza kell küldeni (vinni), a külön e célból létrehozott ügyfélszolgálatra, a városháza szárnyépülete 27-es szobájába, mely a hét bármelyik napján megtehető.

A bejelentő és megrendelő lapok visszaküldése után fogják a kukákat biztosítani, melyek vagy személyesen vehetők át a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. Aradi utcai 2-es telepén, vagy kiszállítják az érintett háztartásokba. Az átvétel helyét és módját a lakosok választják meg. Amennyiben valaki kiszállítást kér, úgy részére előzetes tájékoztatást küldenek a szállítás várható időpontjáról.
A társasházban élők is igénybe tudják venni a kedvezményt. A részükre azonban kukát nem biztosítanak. Ők a korábban megszokott módon továbbra is a konténert használhatják, ám a szolgáltatás után fizetendő díjuk a 2/3-ára csökken.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest