Makó

Végképp lekapcsolták a Makói Városi Televízió adását

Ne kárörvendjen, csak a T-Home analóg szolgáltatásában. A sugárzott adás, illetve az Invitel és a T-Home IPTV-s adását most is elérhető. Az előbbi a sugárzási körzeten, az utóbbi kettő pedig az IPTV előfizetőknek.

Korom András – Makó

Ne keresse, ne csavargassa a tévékészüléket, s ne hívjon szerelőt, aki T-Home analóg előfizető, s egy-két napja nem találja a Makói Városi televízió műsorát a tévékészülékén. A városi televízióhoz érkezett, s a szolgáltatónak továbbított jelzésekre a T-Home azt válaszolta, hogy október 12-vel végképp lekapcsolta a hálózatán az analóg kábeltévé szolgáltatást. A makói tévé adásának vételéhez ezentúl set-top box szükséges, vagy IPTV-re kell előfizetni. (Az utóbbi esetben vagy 100 csatorna egyike lesz a makói tévé.)

A régi előfizetőknek nem kell semmit tenniük csupán a már korábban megkapott set-top box-ukat, ki és be kell kapcsolniuk vagyis újra kell indítaniuk, majd az ezt követően automatikusan rááll a Makó Tv digitális adására.

Azokban a háztartásokban, ahol 5 évnél fiatalabb lapos televíziók vannak, ott a 210 Mhz-es frekvenciára és a QAM256-os modulációra kell hangolni a készüléket. Ezt követően automatikusan a 100-as hálózat azonosítón elérhetővé válnak a Makói Városi televízió műsorai.

Annak köszönhetően ,hogy szeptemberben a makói tévé szerződést kötött a T-Home-al, Makó mellett , Kiszomboron, Apátfalván, Magyarcsanádon, Klárafalván, Ferencszálláson és Csanádpalotán is látják a műsort a T-Home előfizetők.. Az Invitel IPTV nézői közül pedig a 62-es körzetszámon lévők láthatják ugyancsak a digitális adást.