Belföld Hírek

Ülve járták a kánkánt az Idősek Napján

De volt vidám felvételi az otthonba a jövőből, óvodások műsora, ülve is táncra perdültek, de bottal is ropták a táncot az Aranysziget Otthon mai idősek napi rendezvényén.

MH-Aranysziget Otthon

Drubináné Fodor Katalin intézményvezető és Bedő Tamás polgármester köszöntője és megnyitója után vidám műsoros, helyenként vastapssal jutalmazott műsor szórakoztatta a csongrádi Aranysziget Otthon lakóit.

Már a dolgozók által előadott látványos legyezős tánc is felforrósította a hangulatot, melyet a Kisréti Otthon lakói énekes-táncos produkciója csak fokozott.

Az érdeklődőket a legfiatalabb korosztály képviselőiként a Bökényi óvoda Süni csoportjának tagjai köszöntötték énekkel, játékkal és számos verssel színesített műsorukkal, mellyel nem egy idősnek csaltak a meghatódottságtól könnyet a szemébe.

Az otthon dolgozói és lakói (széken)ülve táncolva mutatták meg, hogyan lehet példának okán kánkánt járni, úgy, hogy felállni nem kell közben. A zajos sikert aratott produkció – mely elsajátítása érdekében a dolgozók egy része még a fővárosba is ellátogatott -, után közös éneklésként hangzott el a „Nem csak a húszéveseké a világ..” című örökzöld sláger, majd a nézők megtudhatták Kovács Zoli és Sarusiné Ildikó tréfás jelenetéből, hogy 2025-ben már csak a 80 év felettieket veszik fel az Aranysziget otthonba, előnyt jelent, ha valaki ért a vízszereléshez, illetve kisegíti az akkor már csak részmunkaidőben alkalmazandó szakácsot.

A hangos nevetést és tetszést kiváltó szellemes párbeszéd humorát még fokozta, amikor Kovács Zoli, illetve az otthon „megöregedett” bottal járó dolgozói táncra perdültek.

Az ünnepséget Csák László csongrádi hangász némileg komolyabb, ismeretterjesztő hangszeres-énekes előadása, majd az ünnepi ebéd zárta.

 

navigate_before
navigate_next