Hírek Makó

Változatlan marad a makói szemétdíj

Nem változik a szemétszállítás díja,  mindenki kap egy szelektív hulladékgyűjtő edényt ingyen – ez is elhangzott a csütörtöki, makói rendkívüli testületi ülésen. Más fontos dolgokról is döntöttek. Érthetően:

Major Zsuzsanna – Makó

Zeitler Ádám (Jobbik)  és Török Miklós (DK) képviselők nélkül is mindhárom napirendi pontot egyhangúan elfogadta mai rendkívüli ülésén a makói képviselő-testüle. Mi voltak ezek? Érthetően a  legfontosabb dolgok:

  • Nem változik a szemétszállítási díj Makón (egyelőre legalábbis biztosan nem)
  • Makói elnöke van a DAREH önkormányzati társulásnak, ez az a szervezet, ami a szemétszállítást, szelektív hulladékgyűjtést és szeméttelepek újítását végzi a jövőben a környéken.
  • “A díjak és a szolgáltatások maradnak.”- hangzott el ennek kapcsán az ülésen.
  • Kovács Sándor (Fidesz- KDNP) képviselő jelezte, hogy fontos lenne az elektronikai hulladékok sűrűbb elszállítása.
  • Hadik György kiemelte, mennyire fontos, hogy makói elnöke van a DAREH-nak.
  • Megújul a I.világháborús emlékmű. Ez az a szoborcsoport, ami a Korona előtt van. Összesen 4.2 millió forintot költenek rá. ebből az idén 2 milliót szeretnének ráfordítani, amiből 1.5 millió pályázati támogatás. A fennmaradó félmillió forintot teszi mellé sz önkormányzat a saját költségvetéséből most. A maradék 2.2 milliót jövőre szánnák rá. Úgy tervezik, hogy június 4-re, a Trianon Emléknapra készülne el.
  • Támogatja a testület a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola, úgynevezett Norvég alapos pályázatát. Ez tartalmazza az épület felújítását és energetikai korszerűsítését is. A pályázatot újra kellett tervezni, két évvel később, többletköltség keletkezett, ezt pótolják most. Ennek kétharmadát 88 millió forintot a Földművelésügyi Minisztérium állja, egyharmadát pedig a helyi önkormányzat, mint tulajdonjoggal rendelkező szervezet, a makói grémium februárban 18 millió forintot, ma pedig újabb 40 milliót adott erre.
  • Az épületet eredeti állapotában állítják majd vissza.
navigate_before
navigate_next