Makó Színes

Makói lányé a Legszebb Konyhakert

A 18 éves Kurusa Mercédesz egyik kedvenc hobbija és elfoglaltsága a kertészkedés. A befektetett munkáját idén értékelték is: a Legszebb Konyakert nevű versenyen első helyezést ért el a makói lány.

Gajáta Fanni – Makó

A Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola egykori tanítványa, Kurusa Mercédesz vehette át a Legszebb Konyakert nevezetű verseny, zárt kert, kis kert kategóriájának első helyét. A 18 éves lány a hétvégén vehette át a díját.

– Szép volt a kertünk, s úgy döntöttem, jelentkezek a versenyre és megmutatom, amink van – árulta el Mercédesz, aki tavaly végzett a Galambban. Mint elmondta, nem áll messze tőle a kertészkedés és a mezőgazdaság, ugyanis családja révén benne van ebben a világban. Édesapja több hektáron termel különböző növényeket, míg édesanyával és testvérével közösen egy kisebb földön gazdálkodnak. – Mindig is érdekelt a kertészkedés, ezért is jelentkeztem annak idején ebbe a suliba.

14482216_1100883609989267_3014208202951622656_n

Elárulta, az időjárástól függ, mennyi időt tölt a kertben. Jó idő esetén akár egész nap elkertészkedik, de rosszabb időben is több órát is áldoz a szabadidejéből. Idén paradicsom, paprika, káposzta, gyökér, répa, dinnye, mák és hagymafélék nőttek a kertjükbe szépen, sorban, rendezetten.

– Nem gondoltam, hogy nyerhetek, csak úgy gondoltam, benevezek – mondta a lány. – Országos díjat 64-en nyertünk összesen.

Mercédesz ismét az iskolapadba ült, ugyanis meg szeretné szerezni az érettségit a szakmája mellett. Véleménye szerint, a gazdálkodással fog foglalkozni a jövőben.

dsc_4208

Horváth Zoltán, a Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola igazgatója nagyon büszke egykori tanítványukra. A Karcagról indult Legszebb Konyhakert verseny makói lebonyolításában az intézmény már 3 éve részt vesz, s várhatóan továbbra is aktív feladatot vállalnak benne.

– Nem volt még ilyen, hogy tanulónk nyerjen, ezért is nagyon örülünk neki, hogy 3 éve az Országos Közösségi kategóriában az intézményünk diadalmaskodott, most pedig egy volt diákunk nyerte meg az egyéni, zárt kert kategóriát – tette hozzá az igazgató.