Belföld Kék hírek Térség

Zajlik a leendő határvadászok fizikai felmérése

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságon folyamatos a jelentkezés a határvadász képzésre, ezzel együtt folyamatos a jelentkezők fizikai alkalmasságának ellenőrzése is.

MH-CSMRFK

A legutóbbi fizikai alkalmassági vizsgálatot 2016. október 11-én a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatának kiképzői vezették. A bemelegítést követően a felvételizők rátermettségét fekvőtámasz, felülés, fekvenyomás, függeszkedés, ingafutás, valamint 2000 méteres futással mérték fel.

A fizikai felmérőt teljesítők között a legfiatalabb 19, míg a legidősebb 49 éves volt. Az alkalmassági vizsga során egy fiatal szegedi férfi elmondta, hogy már korábban is szerette volna a rendőri pályát választani, de akkor családi körülményei azt nem engedték. A Dóm téren megrendezett toborzáson szerzett információt a határvadászképzésről, majd beadta jelentkezését. Elmondta, hogy az egyenruhás élet, az életpálya modell és a biztos anyagi háttér motiválta, hogy jelentkezzen. A korábban biztonságtechnikával foglalkozó férfit két kisgyermeke és felesége támogatja a felvételi eljárás során.

httpss://www.youtube.com/watch?v=tVfA85e1Teo

A fizikai felmérő mellett egészségügyi és pszichológiai vizsgálaton is részt kell venniük a jelentkezőknek. A határvadász-képzés pályázati felhívását és a jelentkezéshez szükséges dokumentumokat innen tölthető le.

Az Országos Rendőr-főkapitányság által meghirdetett pályázatra 2016. szeptember 1-jétől van lehetőség jelentkezni. A pályázatra cselekvőképes, 18. életévüket betöltött, a felvételi követelményeknek megfelelő, érettségi bizonyítvánnyal rendelkező magyar állampolgárok jelentkezhetnek. A felvételt nyert pályázók 6 hónapos, moduláris képzésben vesznek részt, amelyet követően – sikeres vizsga esetén – őr-járőrtárs rész-szakképesítést (OKJ 51 861 03) szereznek. A résztvevők a képzés első két hónapjában munkaviszonyban állnak, majd a második hónap végén – sikeres modulzáró vizsga letétele esetén – a Készenléti Rendőrség hivatásos állományába 12 hónap próbaidő kikötésével kerülnek kinevezésre.