Makó

Négygyermekes családnak adományozott az önkormányzat

A négy gyermekes Katona Róbert Péterné vehetett át a 100 kilogramm burgonyát és 50 kiló vöröshagymát szerda délután. Az édesanya elmondta, a gyerekek nagyon szeretik a krumpliból készült ételeket.

Gajáta Fanni – Makó

Ebben az évben 8 hektáron termelt az önkormányzat különböző zöldségeket a Start Munkaprogram keretén belül. Ősszel azoknak a nagycsaládosok, illetve szerény körülmények között élők kaphatnak burgonyát és hagymát, akik rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülnek. Emellett az Egyesített Népjóléti Intézmény konyhájának is adományoztak belőle.

dsc_4292

Katona Róbert Péterné négy gyermeket nevel férjével: a 12 éves Dzsenifer, a 7 éves Martint és a három hónapos Benettet, illetve az asszony 16 éves öccsét, Zsoltit.

– Jelenleg én gyesen vagyok, a párom pedig szobafestő – mondta az édesanya. – Nagyon örültünk és meglepődtünk, hogy kapunk ilyeneket. Amit minden ételhez fogyasztunk köretként és főételként, az a krumpli, így abból fogy a legtöbb. Ha olyat főzök, akkor napi 2-3 kiló is elmegy.

dsc_4278

A 100 kiló burgonyát és 50 kiló vöröshagymát Czirbus Gábor alpolgármester adta át az anyának. Mint elmondta, idén burgonyát, céklát, sárgarépát és a hagyma is termeltek, s 117 család részesül az önkormányzat által termelt zöldségekből.